Щорічно 14% продовольства псується ще до появи на прилавках магазинів, а саме – під час зберігання зібраного врожаю і його транспортування. Про це пише "НВ Бізнес" із посиланням на доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.
"У більшості регіонів втрати фруктів і овочів вищі, ніж втрати зернових і бобових. Але в країнах Африки на південь від Сахари, Східної та Південно-Східної Азії втрати в останній групі також високі, на відміну від Центральної і Південної Азії, де вони незначні. Дослідження щодо псування продукції на етапі споживання проводили тільки в країнах з високим рівнем доходу; псуються насамперед продукти з невеликим терміном зберігання, такі як продукти тваринного походження, фрукти й овочі", – йдеться в доповіді.
У країнах з низьким рівнем доходу велика втрата свіжих фруктів і овочів пояснюється поганою інфраструктурою і браком холодильних складів.
Псування харчової продукції на роздрібному рівні обумовлена її обмеженим терміном зберігання, необхідністю забезпечувати відповідність харчових продуктів естетичним стандартам за кольором, формою і розміром, а також мінливістю попиту.
Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що на Дніпропетровщині вирощують супер-полуницю.
Також дивіться фотогалерею за темою:
Україна взяла участь у миротворчій місії ООН в Конго – фото








