Цей овоч часто обходять стороною
Серед овочів, які часто залишаються поза увагою на кухні, брюссельська капуста. Хоча не всі її полюбляють, кардіолог доктор Карл Лаві наголошує: цей овоч – один із найкорисніших для серцево-судинної системи. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Eating Well.
Дієтологиня Елана Наткер також звертає увагу на унікальні властивості капусти: вона багата на клітковину, вітаміни та природні сполуки, які позитивно впливають на кровообіг.
Чому брюссельська капуста варта уваги:
- Високий вміст клітковини. В одній порції – близько 6 г. Це допомагає формувати здорову мікрофлору кишечника, а дослідження свідчать, що такий ефект може позитивно впливати на зниження тиску.
- Джерело вітаміну К. Лише одна порція вареної капусти забезпечує у 2,5 рази більше вітаміну К, ніж потрібно щодня. Цей вітамін підтримує еластичність судин і перешкоджає утворенню кальцієвих відкладень на стінках артерій.
- Нітрати. Природні нітрати, що містяться в капусті, перетворюються в організмі на оксид азоту – речовину, яка розширює судини й покращує кровообіг.
- Вітамін С. Один із найпотужніших антиоксидантів, який допомагає боротися з окислювальним стресом і підтримує роботу серця.
- Калій. У порції капусти – близько 10% денної норми. Цей мінерал допомагає врівноважити дію натрію, знижуючи ризик підвищеного тиску та інсульту.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 3 секрети ідеальної кави вдома.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.