Сім'я за столом

Коли треба снідати задля зниження ризику діабету – порада від вчених

Shutterstock

Правильно обраний час для першого прийому їжі може знизити ймовірність розвитку цього захворювання на 59%

Дослідження Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я виявило, що ідеальний час для сніданку може суттєво знизити ризик діабету 2 типу. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на HuffPost.

Аналіз понад 100 тисяч осіб показав, що сніданок до 9 ранку знижує ймовірність розвитку цього захворювання на 59%, що є значним досягненням.

За словами вчених, сніданок допомагає людям з діабетом краще контролювати рівень глюкози в крові та запобігати її підвищенню. Якщо не пропускати ранковий прийом їжі, можна краще підтримувати баланс глюкози, що позитивно вплине на загальний рівень енергії та інсуліну.

Збалансоване харчування, включаючи сніданок до обіду, є важливим. Сучасні рекомендації радять вживати середземноморські продукти, які включають некрохмалисті овочі, складні вуглеводи та цільнозернові продукти. Вуглеводи краще споживати в першій половині дня, тому каші, фрукти, картоплю та молочні продукти слід включати в ранковий раціон.

Раніше "Дивогляд" розповідав про смачний напій, який захищає від раку та симптомів діабету.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ