Чипси

Вживання чипсів провокує рак – дослідження

Shutterstock

Смачно, але небезпечно

Науковці дослідили вплив частого вживання чипсів на організм людини та дійшли до невтішних висновків для любителів снеків. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на The bmj.

Фахівці проаналізували статистичні дані за 28-річний період та встановили, що люди, які часто вживають чипси, підвищують ризик виникнення колоректального раку (злоякісна пухлина товстого кишківника та прямої кишки у людини) і серцево-судинних захворювань.

За словами науковців, потрібні подальші дослідження, щоб краще зрозуміти потенційні властивості ультра оброблених продуктів, які сприяють зазначеним захворюванням.

Раніше "Дивогляд" розповідав, що експерти встановили, що цукрові замінники підвищують ризик небезпечних хвороб.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ