За даними експертів, алергія на амброзію властива кожному 5-му жителю України.
Переважно цвітіння амброзію починається наприкінці липня та на початку серпня, але внаслідок глобального потепління цей процес почався раніше.
Інколи у людей виникає свербіж, першіння, набряк язика, губ або горла, коли вони вживають сирі фрукти, овочі та горіхи. Такі прояви – одні із симптомів оральної алергії, яка обумовлена наявністю білка у продуктах. Останній за своїм складом нагадує пилок амброзію.
За даними експертів, алергія на амброзію властива кожному 5-му жителю України. Щоб уникнути цих симптомів ми радимо очищати фрукти та овочі від шкірки, варити та консервувати їх. Переважно алергія обумовлено наступними продуктами:
- бананом
- динею
- кавуном
- соняшниковою олією
- медом
- чаєм з ромашкою
- настоянкою і вермутом
Профілактика та боротьба з алергією

Навряд чи вам повністю не контактувати з пилком амброзії, але все ж таки зверніть увагу на наступні поради:
- не покидайте дім, не гуляйте довго у парках і садах, коли амброзія активно цвіте
- не треба відкривати вікно у будинку та автомобілі
- треба ретельно мити руки, вмиватися та переодягатися, коли повертаєтесь додому, бо пилок може осісти на одязі
- мінімізуйте вживання продуктів рослинного походження
- білизну треба сушити у будинку, а не надворі
Зазначимо, що самолікування може завдати шкоди вашому здоров'ю, тому за будь-яких сумнівів щодо стану свого організму варто звернутися до медиків.
Читайте також: Чому треба отримати саме дві дози вакцини від COVID-19 – імунолог
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!