Продукти

Які продукти варто додати до раціону, щоби захиститися від COVID-19 – лікарі

Shutterstock

Вони допоможуть збагатити організм необхідними вітамінами та мінералами

Британські лікарі запропонували додати до свого раціону харчування декілька продуктів, щоби покращити захисні механізми проти COVID-19. Про це пише Daily Express.

"Імунна система потребує комплексу вітамінів та мінералів: A, C, D, E, B6 та B12, цинк, залізо, мідь та селен", – розповіли нутрієнти. 

Для того, щоби поповнити в організмі запаси вітаміну А, лікарі радять вживати більше зелених овочів, моркви, дині, а також гарбуз та батат. Необхідний для організму вітамін Е міститься в горіхах, шпинаті, а також соняшниковій олії. Водночас вітамін С можна знайти у броколі, солодкому перці, брюссельській капусті та цитрусових. 

Поповнювати запаси вітаміну D експерти радять з жовтня до березня за допомогою дієтичних добавок, оскільки сам вітамін міститься у невеликій кількості продуктів. 

Раніше лікарі назвали напій, що захищає від COVID-19. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ