Запіканка

Неймовірно смачна запіканка з кабачків: легкий та швидкий рецепт літньої страви

pexels

Для цього рецепту вам знадобиться трохи часу та кілька інгредієнтів

Влітку настає період свіжих овочів та фруктів. Останнім часом ті, хто має город, збирає кожного літа дуже багато кабачків. А інколи їх так багато, що нікуди подіти. Про це повідомляє "Дивогляд".

Проте існує безліч рецептів різноманітних та дуже смачних страв, які можна приготувати з кабачків. Один із таких рецептів ми підготували для вас, щоб ви могли насолодилися останнім місяцем літа, смакуючи запіканкою з кабачків.

Рецепт запіканки із кабачків

Кабачки, фаршировані сиром
Кабачки, фаршировані сиром
Фото: 1000.menu

Інгредієнти:

  • кабачки – 800 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • сир твердий – 80 г;
  • сметана – 4 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • зелень (кріп, зелена цибуля);
  • масло вершкове для змащування форми.

Кроки приготування:

  1. Для початку потрібно помити та дрібно нарізати кріп.
  2. Потім почистіть та подрібніть часник, як вам зручно.
  3. Після цього натріть сир на велику терку.
  4. Тепер можна збити яйця та додати до них сметану, перець, часник, кріп та сіль. Усі інгредієнти перемішайте.
  5. Час підготувати кабачки. Для цього помийте їх та наріжте кільцями, діаметром 5-7 мм.
  6. Підготуйте форму для запікання та змастіть її вершковим маслом. Потім викладіть у форму кабачки та залийте їх раніше приготованою сумішшю і посипте зверху сиром.
  7. Випікайте страву в розігрітій завчасно духовці, до 180 градусів, протягом 30 хвилин. Смачного!

Раніше "Дивогляд" розповідав про унікальний рецепт з Карпат "залізного" борщу.

Чудернацькі історії з України, котики, скандали світових зірок, гумор і трохи дикого трешу з московських боліт – читайте першими в Telegram Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ