ТОП-9 незвичайних суперпродуктів довголіття, які варто включити до свого раціону

Ці продукти не просто подовжують життя, але і зміцнюють здоров’я

Деякі продукти можуть допомогти продовжити ваше життя, а також знизити ризик розвитку хронічних хвороб. Потрібно лише включити їх у свій раціон. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Real Simple.

Довголіття – це не вигадка, а можливість, яка є в кожного. Для цього потрібно лише докласти зусиль. Головною складовою довгого життя є правильне харчування, яке є найважливішим у міцному здоров’ї та довголітті.

Йдеться про продукти з високим вмістом антиоксидантів, мінералів та корисних жирів. Ці елементи гарно впливають імунну систему та зміцнюють її, а також покращують роботу серця, мозку та стан шкіри.

"Хоча не існує універсального визначення суперпродукту, більшість із них визначаються високим вмістом антиоксидантів, вітамінів, клітковини та жирних кислот, які в сукупності мають профілактичну дію проти хвороб", – пояснює дієтолог Дрю Росалес.

Дієтологи виокремили 9 суперфудів, які є основою довголіття та міцного здоров’я.

ТОП-9 суперпродуктів довголіття

Кімчі

Кімчі
Кімчі
Фото: Кімчі

Кімчі – це ферментована капуста, яка містить вітаміни A, C, залізо та калій та безліч пробіотиків, що позитивно впливають на роботу кишківника. Дієтологи радять їсти кічмі сирою та додавати її, наприклад до бутербродів та салатів.

"Цей продукт знижує запалення, покращує імунітет і навіть впливає на настрій", – розповідає нутриціологиня Олена Бакович.

Порошок куркуми

Куркума
Куркума
Фото: Shutterstock

Ця спеція має антиоксидантну функцію для нашого організму через вміст куркуміну. Він сприяє зменшенню запальних процесів та захищає мозок. Крім цього куркумін здатен попередити ризик таких хвороб, як артрит, розсіяний склероз та рак. Для кращого засвоєння дієтологи радять додати до куркуми чорний перець.

Чорниця

Чорниця
Чорниця
Фото: Shutterstock

Ці смачні ягоди є джерелом вітаміни C, K та марганецю. А антоціани, що роблять чорницю темним кольором можуть зменшити ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу.

"Антиоксиданти в чорниці уповільнюють старіння клітин і зменшують запалення", – зазначає Росалес.

Авокадо

Авокадо
Авокадо
Фото: foodandmood.com.ua

Авокадо завжди було суперфудом, адже він є джерелом мононенасичених жирів. Крім цього авокадо здатне зменшувати зайвий холестерин та підримує роботу серця, адже воно насичене вітамінами E, K, B-групи та калієм. Також авокадо покращує стан шкіри, здоров’я клітин та мозку людини.

Шпинат

Шпинат
Шпинат
Фото: Shutterstock

Ця зелень є однією з найкорисніших, адже шпинат містить вітаміни A і C, магній, залізо та клітковину, що підтримують стан зору, покращують травлення та когнітивну функцію.

"Лютеїн і зеаксантин захищають очі та мозок, що особливо важливо з віком", – підкреслює дієтологиня.

Капуста калі

Ця капуста є вибором № 1 серед дієтологів –це джерело безлічі корисних елементів та вітамінів. Насамперед капуста калі містить вітаміни A, C і K, кальцій, калій, марганець і магній. Цей склад зміцнює імунітет, кістки та покращує обмін речовин. Цю капусту можна додавати до смузі, салатів та навіть запіканок.

Сочевиця

Сочевиця
Сочевиця
Фото: Shutterstock

Цей продукт також є корисним та містить такі корисні елементи, як рослинний білок, фолієва кислота, заліза, магнію, цинку та поліфенолів. Сочевиця здатна підтримувати м’язову масу, покращує рівень цукру та знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Насіння чіа

Чіа-пудінг
Чіа-пудінг
Фото: Shutterstock

Це насіння містить клітковину, омега-3 жирні кислоти, кальцій, магній та антиоксиданти. Це справді один із найкорисніших продуктів, який підтримує здоров’я та роботу вашого кишківника, а також корисне для кісток та серця.

Темпі

Темпі
Темпі
Фото: Вікіпедія

Темпі – це ферментований соєвий продукт, який насичений мінералами, білком та пробіотиками. Відомо, що він підтримує стан м’язів, зміцнює кістки та гарно впливає на травну систему.

Дієтологи радять скоротити вживання цукру, замінити вуглеводи на цільнозернові та вживати щонайменше 5 порцій овочів та фруктів кожен день.

"Ці прості звички в поєднанні із суперпродуктами можуть суттєво знизити ризик розвитку хронічних хвороб", – каже дієтологиня.

Раніше "Дивогляд" розповідав про ТОП-5 шкідливих звичок, що скорочують життя українців.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше