яйце-пашот

Як зварити ідеальні яйця-пашот з першої спроби – простий трюк

Shutterstock

Лайфхак, який змінить ваш сніданок назавжди

Усі, хто хоча б раз намагався приготувати яйця-пашот, знають: отримати ніжний білок і рідкий жовток – непросте завдання. Але дієтологиня та спеціалістка з харчових систем Христина Маніан поділилася лайфхаком, який повністю змінив її підхід до цього процесу, повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Simply Recipes.

Секрет вона відкрила завдяки рецепту Дженев’єви Ко. Маніан зізнається – результат перевершив очікування вже з першої спроби.

У чому ж хитрість?

Замість традиційного підходу з використанням каструлі, варто обрати глибоку сковороду. Завдяки цьому ви зможете краще контролювати температуру води та процес приготування.

Покрокова інструкція:

  • У сковороду налийте тонкий шар води (її має бути достатньо, щоб покрити яйця) та доведіть її до кипіння на середньо-високому вогні.
  • Занурте у киплячу воду на 15-20 секунд яйця в шкаралупі, використовуючи шумівку. Це допоможе білку трохи "схопитись", і яйце не розтечеться під час подальшого варіння.
  • Додайте до води 1 чайну ложку білого оцту – він допоможе білку швидше згорнутись.
  • Обережно розбийте яйця у воду, зменшіть вогонь до середньо-слабкого та варіть 3-6 хвилин – залежно від бажаного ступеня готовності жовтка.

Маніан також зазначає: цей спосіб чудово підходить для великої кількості яєць – можна одночасно готувати 6 і більше. Ідеальний варіант для сімейного бранчу або святкового сніданку.

Щоб подавати страву теплою, фахівчиня радить: відварені яйця-пашот тримайте у теплому посуді з водою до моменту подачі – так вони збережуть свою текстуру й тепло.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 3 секрети ідеальної кави вдома.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ