Клітковина – це запорука гарного травлення. Вона сприяє нормалізації роботи кишківника, підтримує рівень цукру в крові та знижує холестерин. Тож дієта, яка має багато клітковини може бути досить корисною для вашого здоров’я. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Real Simple.
Клітковина є незамінною в раціоні кожної людини. Крім нормалізації травлення, клітковина знижує ризик розвитку багатьох хвороб. Зокрема, серцево-судинних захворювань, діабету II типу та деяких видів раку.
Клітковина є розчинна та нерозчинна. Розчинна клітковина має здатність поглинати воду та утворювати гель, а нерозчинна сприяє перистальтиці кишківника. Усі види клітковини корисні та потрібні для травлення. Найкраще джерело клітковини – це органічні та натуральні продукти.
Топ-10 продуктів із високим вмістом клітковини
Ожина

Ожина – це ягоди, яка має великий вміст клітковини. Також вона насичена антиоксидантами, які гарно впливають на роботу серця та мозку. Ожина завдяки високому вмісту клітковини нормалізує травлення та зміцнює імунну систему.
Овес

Овес містить обидва види клітковини, розчину та нерозчинну. Тому цей продукт допоможе знизити рівень холестерину. Якщо вживати цю кашу зранку, вона покращить ваше травлення та насичить вас енергією на весь день. Також овес може допомогти контролювати ваш апетит та вагу.
Попкорн

Як не дивно, але попкорн теж може бути корисним. Зокрема той, що приготований без олії та цукру, або солі. Такий попкорн є низькокалорійним та містить чимало клітковини. Ба більше, він насичений великим вмістом антиоксидантів.
Квасоля

Квасоля дуже корисна, адже вона містить багато білка та клітковини. Цей продукт допоможе знизити рівень холестерину так цукру в крові. Також вона гарно впливає на мікрофлору кишківника.
Авокадо

Це незамінний продукт для вашого сніданку. Авокадо містить багато жирів та клітковини, що робить його одним із суперфудів. Воно добре впливає на травлення, контролює рівень цукру в крові та покращує стан шкіри.
Фісташки

Фісташки можуть стати корисним перекусом протягом дня. Вони знижують рівень холестерину та покращують стан серцево-судинної системи. Ще ці горішки містять антиоксиданти.
Сочевиця

Сочевиця підвищує гемоглобін, підтримує стабільний рівень цукру в крові, а також містить білок. Проте головна користь сочевиці – це великий вміст клітковини.
Листова капуста

Листова капуста – це джерело кальцію та вітамінів. Також вона гарно впливає на стан кишківника та метаболізм, що сприяє її швидкому засвоєнню. Усе це завдяки високому вмісту клітковини.
Брюссельська капуста
Ця капуста теж має гарний вплив на кишківник через вміст пребіотиків. Вони сприяють підтримці здоров’я мікрофлори.
Мигдальне борошно

Це корисне борошно, яке ще й містить клітковину, вітаміни Е та магній. Це борошно гарний вибір, адже воно є корисним для серця та травлення.
Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як у популярному десерті виявили канцерогени, що провокують рак.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.