Дієві поради
Для того, щоб м’ясні котлети були соковиті, досвідчені господині частенько додають у фарш цибулю, воду чи бульйон. Проте, це далеко не всі інгредієнти, які допомагають досягти бажаного ефекту. "Дивогляд" розповість детальніше, які секретні продукти зроблять страву довершеною.
Інгредієнт 1 – сало
Сало – це найкраще рішення у тому випадку, якщо фарш ви вийшов надто сухим та жорстким. Тож, достатньо буде змолоти невеликий шматочок разом із м’ясом, щоб фарш став жирнішим і зручним для формування майбутніх котлет.
Інгредієнт 2 – цибуля/картопля/манка
Ці інгредієнти додають як альтернативу хлібу, який традиційно використовують для того, щоб надати страві більшої соковитості. Для приготування підійде сира картопля, пропущена через м'ясорубку, та смажена на вершковому маслі цибуля. Щодо манки, достатньо буде додати 1-2 чайних ложки на 500-700 г фаршу.
Інгредієнт 3 – вода та коньяк
Якщо додавання води відоме всім господиням, то коньяк – це щось новеньке. Проте, не поспішайте дивуватися. Алкоголь в даному випадку лише покращить ситуацію: він не зробить фарш рідким і не надасть йому різкого смаку, але під час смаження випарується і зробить дуже соковитими та м'якими.
Раніше "Дивогляд" повідомляв про топ-рецепт смачних оладок.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.