Пиріг, штрудель і печиво: рецепти святкової випічки з горіхами

Цьогоріч віряни відзначають Горіховий Спас 16 серпня за новим календарем

У цей день прийнято освячувати горіхи, пекти з ними випічку та пригощати смаколиками своїх рідних та друзів. "Дивогляд" ділиться трьома вдалими рецептами. 

Штрудель з яблуками та горіхами 

Штрудель
Штрудель
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Горіхи – 50 г
  • Родзинки – 70 г
  • Сухарі – 50 г
  • Вершкове масло – 40 г
  • Цукор – 100 г
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Лаваш – 180 г
  • Яйця – 2 шт.

Спосіб приготування: 

  1. Для початку потрібно підготувати деякі інгредієнти. Яблука очистити від серцевини та порізати кубиками, подрібнити горіхи, замочити родзинки у воді, сухарі натерти на тертці. 
  2. Далі потрібно приготувати начинку. Для цього розтопити масло на сковорідці, викласти яблука, додати цукор, перемішати і тушкувати 15 хвилин. Наприкінці додати корицю та зняти з вогню. 
  3. На цьому етапі потрібно увімкнути духовку на 180 градусів. Тим часом викласти лаваш на стіл та змастити його боки збитим яйцем. Посипати його сухарями по всій поверхні, викласти родзинки, горіхи та яблука вздовж одного довгого краю. Загорнути все у рулет таким чином, що боки були закриті й начинка не витікала. Викласти сформований рулет на деко. 
  4. Випікати штрудель 20 хвилин. Смачного!

Горіховий пиріг

Пиріг
Пиріг
Фото: Depositphotos

Інгредієнти: 

  • Очищені горіхи – 30 г
  • Борошно – 80 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільна есенція – 1 ч.л. 

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста потрібно потрібно подрібнити горіхи разом із 30 г цукру із загальної маси.
  2. Цукор, що лишився, потрібно змішати з маслом, ваніллю, яйцями та горіховою масою.
  3. До отриманої маси додати просіяне борошно та розпушувач. Перемішати усе до стану однорідної маси та вилити у форму, змащену олією і посипану борошном.
  4. Випікати за температури 180 градусів 40-45 хвилин. Смачного!

Горіхове печиво

Печиво
Печиво
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 300 г
  • Горіхи волоські – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 350 г
  • Цукрова пудра (для декору)

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно змолоти горіхи у блендері до стану борошна.
  2. Окремо потрібно збити м‘яке масло з цукром до світлої пишної маси. 
  3. Змішати горіхову та масляну масу, додавши просіяне борошно. Перемішати тісто до стану однорідної маси.  
  4. Сформувати з тіста кульки однакового розміру і викласти на пергамент на відстані один від одного. 
  5. Випікати у розігрітій духовці за температури 180 градусів 20 хвилин. Смачного!

Раніше "Дивогляд" повідомляв про традиції та народні прикмети Горіхового Спаса.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше