Пиріг, кекси та кільця: рецепти простої випічки з яблук

Сезон яблук якраз у самому розпалі

Вони не тільки смачні та корисні, але й відмінно підходять для домашньої випічки. То чому ж не потішити себе та своїх близьких кулінарними шедеврами? "Дивогляд" ділиться добіркою з трьох простих рецептів.

Яблука
Яблука
Фото: Shutterstock

Яблучні кільця

Яблучні кільця
Яблучні кільця
Фото: Depositphotos

Інгредієнти: 

  • яйця – 1 шт
  • яблука – 2 шт
  • молоко – 130 мл
  • борошно – 100 г
  • вершкове масло – 2 ч. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • розпушувач – 1\2 ч. л.
  • кориця\цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати яблука, а саме очистити їх від шкірки, порізати їх кільцями та вирізати у кожному з них серцевину. 
  2. Для приготування кляру слід змішати яйце, молоко, борошно, цукор, розтоплене вершкове масло та розпушувач. Перемішати до стану однорідної маси. 
  3. На цьому етапі потрібно кожне яблучне кільце занурити у кляр та викласти на заздалегідь розігріту сковорідку. Посмажити з обох сторін до отримання яскравого золотистого кольору. 
  4. Готові кільця подавати зі сметаною чи посипати цукровою пудрою. Смачного!

Заливний яблучний пиріг 

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг
Фото: прінт-скрін з відео

Інгредієнти:

  • пшоняне борошно – 250 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана 30% – 2 ст. л.
  • вершки 33% – 200 мл
  • цукор – 5 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л. у заливку
  • крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • яблука – 3-4 шт

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати основу для пирога. Для цього натерти вершкове масло на тертці, змішати його з борошном та перетерти все до стану крихти. 
  2. До отриманої крихти слід додати сметану та вимішати до стану тіста. Його треба розкачати у вигляді пласту та викласти на дно форми, формуючи бортики. Важливо: форму заздалегідь варто застелити пергаментом. 
  3. Тим часом підготувати яблука. Їх потрібно помити, вирізати серединку та порізати півкільцями. Викласти фрукти на тісто. 
  4. Для приготування заливки треба змішати цукор, вершки та крохмаль. Перемішати масу та поставити на вогонь, готувати до загустіння. 
  5. Отриману заливку вилити на тісто. 
  6. Тепер залишилося поставити майбутній пиріг у духовку та випікати його за температури 180 градусів до готовності. Важливо, щоб бортики та основа пирога була золотистою, а начинка цілісною і злегка твердою. Смачного!

Яблучні кекси

Яблучні кекси
Яблучні кекси
Фото: прінт-скрін з відео

Інгредієнти:

  • рисове борошно – 200 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 80 г
  • ванільний цукор – 1 п
  • кефір – 80 мл
  • рослинна олія – 50 мл
  • розпушувач – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього слід змішати яйця, цукор та ванільний цукор. Збити усе вінчиком до пишної маси. 
  2. Додати кефір та олію, ретельно перемішати. 
  3. Додати розпушувач та борошно, перемішати, щоб у тісті не було грудочок. 
  4. На черзі – начинка. Для цього потрібно помити яблука та порізати: можна кубиками і відразу додати у тісто, або пластинками і викласти у формочки. 
  5. На цьому етапі слід наповнити формочки тістом та поставити у духову шафу випікатися. Випікати за температури 170 градусів 40 хвилин. Смачного!

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт домашнього вершкового морозива. 

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше