Сезон яблук якраз у самому розпалі
Вони не тільки смачні та корисні, але й відмінно підходять для домашньої випічки. То чому ж не потішити себе та своїх близьких кулінарними шедеврами? "Дивогляд" ділиться добіркою з трьох простих рецептів.
Яблучні кільця
Інгредієнти:
- яйця – 1 шт
- яблука – 2 шт
- молоко – 130 мл
- борошно – 100 г
- вершкове масло – 2 ч. л.
- цукор – 2 ч. л.
- розпушувач – 1\2 ч. л.
- кориця\цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно підготувати яблука, а саме очистити їх від шкірки, порізати їх кільцями та вирізати у кожному з них серцевину.
- Для приготування кляру слід змішати яйце, молоко, борошно, цукор, розтоплене вершкове масло та розпушувач. Перемішати до стану однорідної маси.
- На цьому етапі потрібно кожне яблучне кільце занурити у кляр та викласти на заздалегідь розігріту сковорідку. Посмажити з обох сторін до отримання яскравого золотистого кольору.
- Готові кільця подавати зі сметаною чи посипати цукровою пудрою. Смачного!
Заливний яблучний пиріг
Інгредієнти:
- пшоняне борошно – 250 г
- вершкове масло – 100 г
- сметана 30% – 2 ст. л.
- вершки 33% – 200 мл
- цукор – 5 ст. л.
- цукор – 3 ст. л. у заливку
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- яблука – 3-4 шт
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно приготувати основу для пирога. Для цього натерти вершкове масло на тертці, змішати його з борошном та перетерти все до стану крихти.
- До отриманої крихти слід додати сметану та вимішати до стану тіста. Його треба розкачати у вигляді пласту та викласти на дно форми, формуючи бортики. Важливо: форму заздалегідь варто застелити пергаментом.
- Тим часом підготувати яблука. Їх потрібно помити, вирізати серединку та порізати півкільцями. Викласти фрукти на тісто.
- Для приготування заливки треба змішати цукор, вершки та крохмаль. Перемішати масу та поставити на вогонь, готувати до загустіння.
- Отриману заливку вилити на тісто.
- Тепер залишилося поставити майбутній пиріг у духовку та випікати його за температури 180 градусів до готовності. Важливо, щоб бортики та основа пирога була золотистою, а начинка цілісною і злегка твердою. Смачного!
Яблучні кекси
Інгредієнти:
- рисове борошно – 200 г
- яйця – 2 шт
- цукор – 80 г
- ванільний цукор – 1 п
- кефір – 80 мл
- рослинна олія – 50 мл
- розпушувач – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього слід змішати яйця, цукор та ванільний цукор. Збити усе вінчиком до пишної маси.
- Додати кефір та олію, ретельно перемішати.
- Додати розпушувач та борошно, перемішати, щоб у тісті не було грудочок.
- На черзі – начинка. Для цього потрібно помити яблука та порізати: можна кубиками і відразу додати у тісто, або пластинками і викласти у формочки.
- На цьому етапі слід наповнити формочки тістом та поставити у духову шафу випікатися. Випікати за температури 170 градусів 40 хвилин. Смачного!
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт домашнього вершкового морозива.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.