Огірки

Без цукру, оцту та окропу: як засолити огірки холодним способом – найлегший рецепт

Shutterstock

Мінімум інгредієнтів та часу

Заготівлі з огірків найпростіший варіант закуски на всі випадки життя. Причому готувати її можна по-різному з додаванням улюблених спецій. Одним із таких рецептів є засолювання овочів холодним способом, ним ділиться "Дивогляд" з посиланням на Smachnenke.

Інгредієнти для закуски:

  • огірки
  • зелень (кріп, листя смородини чи вишні)
  • часник (декілька зубчиків)
  • гострий перець
  • сіль (з розрахунку 2 ст. л. на 1 літр води)

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно підготувати інгредієнти, а саме ретельно помити огірки та зелень. Часник слід почистити, а перець порізати маленькими шматочками.

2. Далі – підготувати банки. Їх варто вимити та простерилізувати.

3. На дно кожної підготовленої банки викласти зелень (не всю), зубчики часнику та перець. Потім треба щільно викласти огірки, перекладаючи їх рештою зелені.

4. Окремо розчинити сіль у холодній воді (з розрахунку 2 ст. л солі на 1 літр води). Отриманою рідиною повністю наповнити банки.

5. На цьому етапі потрібно накрити банки кришками і поставити їх на так звані підставки для того, щоб було легше збирати маринад, який витікатиме при бродінні. У такому вигляді залишити майбутню закуску за кімнатної температури на 3-5 днів.

6. Коли мине відведений час, потрібно злити з банок маринад і промити огірки під холодною водою. Наповнити банки холодною свіжою водою і щільно закрити кришками. Зберігати у прохолодному місці. Готово!

Раніше "Дивогляд" повідомляв про рецепт пухких вівсяних кексів від Ольги Сумської.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ