Три основні види
Консервування – популярний спосіб заготівлі огірків на зиму. Це бюджетний рецепт закуски на всі випадки життя. Однак, не всі овочі можна використовувати. Які саме до таких відносяться – розповість "Дивогляд".
Як відомо, вибір неправильних огірків для консервації може призводити до непередбачуваних наслідків: заготівля матиме неприємний смак, а самі банки можуть навіть не достояти до потрібного моменту, а вибухнути. Для того, щоб такого не сталось, не можна консервувати:
1. Перестиглі огірки
Такі, як правило, мають товсту шкірку, велике насіння, є менш соковитими та хрумкими. Крім того, у них доволі великий вміст вологи, що робить овочі схильними до бродіння. Відповідно, такі огірки не підходять для консервування, оскільки все це може спричинити тиск у банці та призвести до її вибуху.
2. Пошкоджені огірки
Сюди можна віднести навіть ті, які мають мінімальну царапинку. Все тому, що вони є ніби магнітом для мікроорганізмів, які проникаючи всередину овоча, викликають бродіння та гниття.
3. Огірки, які довго зберігалися
Якщо ви раптом зібрали великий врожай огірків і довго не знали, що з ними зробити, то консервування у такому випадку точно не найкращий варіант.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт пухких вівсяних кексів від Ольги Сумської.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.