Банка з огірками

Банки будуть вибухати: які огірки не можна використовувати для консервації

Shutterstock

Три основні види

Консервування популярний спосіб заготівлі огірків на зиму. Це бюджетний рецепт закуски на всі випадки життя. Однак, не всі овочі можна використовувати. Які саме до таких відносяться розповість "Дивогляд".

Як відомо, вибір неправильних огірків для консервації може призводити до непередбачуваних наслідків: заготівля матиме неприємний смак, а самі банки можуть навіть не достояти до потрібного моменту, а вибухнути. Для того, щоб такого не сталось, не можна консервувати:

1. Перестиглі огірки

Такі, як правило, мають товсту шкірку, велике насіння, є менш соковитими та хрумкими. Крім того, у них доволі великий вміст вологи, що робить овочі схильними до бродіння. Відповідно, такі огірки не підходять для консервування, оскільки все це може спричинити тиск у банці та призвести до її вибуху.

2. Пошкоджені огірки

Сюди можна віднести навіть ті, які мають мінімальну царапинку. Все тому, що вони є ніби магнітом для мікроорганізмів, які проникаючи всередину овоча, викликають бродіння та гниття.

3. Огірки, які довго зберігалися

Якщо ви раптом зібрали великий врожай огірків і довго не знали, що з ними зробити, то консервування у такому випадку точно не найкращий варіант.

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт пухких вівсяних кексів від Ольги Сумської.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ