З настанням сезону яблук саме час подумати про заготівлю цих соковитих фруктів на зиму
Квашені яблука, ароматне варення та освіжаючий компот – це лише частина тих смаколиків, які можна приготувати вдома. Однак, кожен із цих рецептів не тільки збереже користь і смак яблук, але й подарує вам шматочок літа в холодні зимові дні. ТОП-3 рецепти підготував "Дивогляд".
Квашені яблука
Інгредієнти:
- яблука – 1-1,5 кг
- вода – 1,5 л
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно підготувати яблука, а саме ретельно їх помити. Підготовлені фрукти викласти у заздалегідь вимиту трилітрову банку (стерилізувати її не потрібно).
- На черзі – сироп. Для його приготування треба наповнити банку з яблуками холодною водою (це треба для того, щоб зрозуміти скільки знадобиться води для приготування сиропу), злити її у каструлю і налити ще 100-200 мл. До цієї маси насипати сіль, цукор та мед. Все ретельно перемішати, щоб інгредієнти розчинилися у воді.
- Отриманим сиропом слід наповнити банку, накрити тару марлею, складеною в декілька шарів, та залишити фрукти для бродіння за кімнатної температури приблизно на тиждень.
- Коли мине відведений час, то фрукти потрібно переставити у холодне місце для зберігання. Хоча на цьому етапі їх вже можна їсти. Смачного!
Яблучне варення
Інгредієнти:
- яблука – 1,5 кг
- цукор – 1 кг
Спосіб приготування:
- Спочатку слід підготувати яблука: помити їх, вирізати серцевину та порізати середніми кубиками.
- Підготовлені фрукти викласти у миску, засипати цукром, ретельно перемішати та залишити у такому вигляді на 8 годин, щоб фрукти пустили сік.
- Коли мине відведений час, яблука з цукром потрібно поставити на вогонь, довести до кипіння та варити ще 5 хвилин. Після – охолодити. Повторити такий метод варіння бажано ще 4 рази.
- Коли всі етапи пройдено, потрібно розлити гаряче варення у стерилізовані банки, закатати кришками та перевернути догори дном до повного охолодження. Готово!
Компот з яблук на зиму
Інгредієнти:
- яблука – 2 кг
- вода – 2 л
- цукор – 220 г
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно ретельно помити яблука та викласти їх у чисту трилітрову банку. Якщо фрукти у вас великі, їх краще розрізати навпіл.
- Тим часом закип’ятити воду у чайнику. Окропом залити яблука у банці. Накрити тару металевою кришкою та залишити у такому вигляді на 15 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для того, щоб яблука добре пропарилися.
- Коли мине відведений час, воду з банки потрібно злити у каструлю. Додати до води цукор, поставити на вогонь та довести масу до кипіння. Тут важливо, щоб цукор повністю розчинився у воді.
- Отриманим сиропом наповнити банку з яблуками. Закатати тару металевою кришкою, перевернути її догори дном, накрити ковдрою і залишити у такому вигляді на одну добу. Коли мине відведений час – переставити компот у холодне місце для зберігання. Готово!
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт домашнього вершкового морозива.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.