Квашені, варення і компот: ТОП-3 рецепти домашньої консервації з яблук на зиму

З настанням сезону яблук саме час подумати про заготівлю цих соковитих фруктів на зиму

Квашені яблука, ароматне варення та освіжаючий компот – це лише частина тих смаколиків, які можна приготувати вдома. Однак, кожен із цих рецептів не тільки збереже користь і смак яблук, але й подарує вам шматочок літа в холодні зимові дні. ТОП-3 рецепти підготував "Дивогляд"

Квашені яблука

Квашені яблука
Квашені яблука
Фото: прінт-скрін з відео

Інгредієнти:

  • яблука – 1-1,5 кг
  • вода – 1,5 л
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати яблука, а саме ретельно їх помити. Підготовлені фрукти викласти у заздалегідь вимиту трилітрову банку (стерилізувати її не потрібно). 
  2. На черзі – сироп. Для його приготування треба наповнити банку з яблуками холодною водою (це треба для того, щоб зрозуміти скільки знадобиться води для приготування сиропу), злити її у каструлю і налити ще 100-200 мл. До цієї маси насипати сіль, цукор та мед. Все ретельно перемішати, щоб інгредієнти розчинилися у воді. 
  3. Отриманим сиропом слід наповнити банку, накрити тару марлею, складеною в декілька шарів, та залишити фрукти для бродіння за кімнатної температури приблизно на тиждень.
  4. Коли мине відведений час, то фрукти потрібно переставити у холодне місце для зберігання. Хоча на цьому етапі їх вже можна їсти. Смачного!

Яблучне варення 

Яблучне варення
Яблучне варення
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • яблука – 1,5 кг
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Спочатку слід підготувати яблука: помити їх, вирізати серцевину та порізати середніми кубиками. 
  2. Підготовлені фрукти викласти у миску, засипати цукром, ретельно перемішати та залишити у такому вигляді на 8 годин, щоб фрукти пустили сік. 
  3. Коли мине відведений час, яблука з цукром потрібно поставити на вогонь, довести до кипіння та варити ще 5 хвилин. Після – охолодити. Повторити такий метод варіння бажано ще 4 рази. 
  4. Коли всі етапи пройдено, потрібно розлити гаряче варення у стерилізовані банки, закатати кришками та перевернути догори дном до повного охолодження. Готово!

Компот з яблук на зиму

Яблучний компот
Яблучний компот
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг
  • вода – 2 л
  • цукор – 220 г

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно ретельно помити яблука та викласти їх у чисту трилітрову банку. Якщо фрукти у вас великі, їх краще розрізати навпіл. 
  2. Тим часом закип’ятити воду у чайнику. Окропом залити яблука у банці. Накрити тару металевою кришкою та залишити у такому вигляді на 15 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для того, щоб яблука добре пропарилися.
  3. Коли мине відведений час, воду з банки потрібно злити у каструлю. Додати до води цукор, поставити на вогонь та довести масу до кипіння. Тут важливо, щоб цукор повністю розчинився у воді. 
  4. Отриманим сиропом наповнити банку з яблуками. Закатати тару металевою кришкою, перевернути її догори дном, накрити ковдрою і залишити у такому вигляді на одну добу. Коли мине відведений час – переставити компот у холодне місце для зберігання. Готово!

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт домашнього вершкового морозива.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше