Оладки, які виходять повітряними, ніжними і без зайвого жиру, – це справжня кулінарна знахідка
Своїм рецептом поділилася кулінарна блогерка під ніком polli_cooking. Про це повідомляє "Дивогляд".
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 3 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кефір – 300 мл.
- Борошно – 280 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Рослинна олія для смаження – 100 мл.
Приготування:
- У мисці збийте яйце кімнатної температури, додайте цукор (не більше 2 ст. л.) та сіль, а потім добре перемішайте.
- Влийте до суміші попередньо підігрітий кефір.
- Просійте борошно та додайте соду з розпушувачем. Не замінюйте один на інший – використовуйте обидва інгредієнти.
- За бажанням додайте ванілін, ванільний цукор або екстракт.
- Перемішайте все до отримання однорідного та густого тіста (консистенція повинна бути як на відео).
- На сковороді нагрійте олію в кількості, вказаній у рецепті. Оладки повинні смажитися, як у фритюрі, і не вбирати зайву олію завдяки правильній консистенції тіста.
- Щоб оладки виходили однакового розміру і мали красиву форму, використовуйте кондитерський мішок або пакет для викладання тіста на добре розігріту сковорідку. Смажте на малому вогні до 80% готовності з одного боку, потім переверніть і готуйте ще приблизно хвилину.
- Готові оладки викладіть на паперовий рушник на 2–3 хвилини, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте їх зі сметаною, варенням або іншими добавками за вашим смаком!
Раніше "Дивогляд" розповідав, що дієтологиня з Японії назвала ТОП-8 продуктів, які варто їсти щодня.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.