Оладки

Топ-рецепт смачних оладок: як досягти ідеальної консистенції – відео

Shutterstock

Оладки, які виходять повітряними, ніжними і без зайвого жиру, – це справжня кулінарна знахідка

Своїм рецептом поділилася кулінарна блогерка під ніком polli_cooking. Про це повідомляє "Дивогляд".

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 300 мл.
  • Борошно – 280 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Рослинна олія для смаження – 100 мл.

Приготування:

  • У мисці збийте яйце кімнатної температури, додайте цукор (не більше 2 ст. л.) та сіль, а потім добре перемішайте.
  • Влийте до суміші попередньо підігрітий кефір.
  • Просійте борошно та додайте соду з розпушувачем. Не замінюйте один на інший – використовуйте обидва інгредієнти.
  • За бажанням додайте ванілін, ванільний цукор або екстракт.
  • Перемішайте все до отримання однорідного та густого тіста (консистенція повинна бути як на відео).
  • На сковороді нагрійте олію в кількості, вказаній у рецепті. Оладки повинні смажитися, як у фритюрі, і не вбирати зайву олію завдяки правильній консистенції тіста.
  • Щоб оладки виходили однакового розміру і мали красиву форму, використовуйте кондитерський мішок або пакет для викладання тіста на добре розігріту сковорідку. Смажте на малому вогні до 80% готовності з одного боку, потім переверніть і готуйте ще приблизно хвилину.
  • Готові оладки викладіть на паперовий рушник на 2–3 хвилини, щоб прибрати зайвий жир.

Подавайте їх зі сметаною, варенням або іншими добавками за вашим смаком!

Раніше "Дивогляд" розповідав, що дієтологиня з Японії назвала ТОП-8 продуктів, які варто їсти щодня.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ