Дієтолог назвала 5 продуктів, які мають низьку калорійність і допомагають схуднути

Дієтлогиня Гуна Біланде назвала 5 продуктів, які мають негативну калорійність та полегшують процес схуднення

Відповідно, хто слідкує за своєю фігурою, варто звернути на них увагу. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на Gloucestershire Live.

Що таке продукти з "негативною калорійністю?"

Овочі та фрукти
Овочі та фрукти
Фото: Engin Akyurt / Unsplash

Як правило, уся їжа має свою кількість калорій. За словами експертки, негативна калорійність – це процес, коли на перетравлення якогось певного продукту організм людини витрачає більше енергії, ніж отримує від нього. Пояснює, що хоча жоден продукт харчування технічно не має "негативних" калорій, але ця концепції радше описує саме ті, що містять у собі низький вміст калорій, натомість велику кількість води та клітковини.

"Це змушує ваше тіло працювати інтенсивніше, щоб їх перетравлювати. Цей процес може створити дефіцит калорій, який корисно для схуднення", – каже Біланде.

Які продукти мають негативну калорійність?

Селера
Селера
Фото: Pixabay

Селера

Першим та, певно, найосновнішим у цьому списку є селера. Лише в одній склянці соку селери міститься усього 16 калорій, натомість там повно води та клітковини. Найкраще, як зазначає дієтологиня, овоч вживати на перекус чи доповнювати ним салати. Селера чудово поєднується з білками: сиром та хумусом.

Огірок
Огірок
Фото: unsplash.com

Огірок

Наступним продовжують список огірки. Експертка наголошує, що ці овочі – вдале доповнення до будь-якої дієти завдяки високому вмісту води та низькій кількості калорій. Вони, так як і селера, мають усього 16 калорій в одній склянці.

Огірки можна додавати у салати, робити з них смузі або просто їсти з сіллю.

Грейпфрут, цитрусові
Грейпфрут, цитрусові
Фото: Shutterstock

Грейпфрут

Окрім того, що грейпфрут сам по собі доволі низькокалорійний, він на додачу є справжнім джерелом вітаміну С та антиоксидантів. З’ївши один такий фрукт, ви отримаєте усього 100 калорій. Однак, лікарка радить вживати його саме незадовго до їжі. Каже, що грейпфрут допомагає контролювати апетит та зменшити загальне споживання калорій.

Суп-пюре з брокколі
Суп-пюре з брокколі
Фото: Depositphotos

Броколі

Так склалось, що не усі прихильно ставляться до броколі. Та даремно. По-перше, овоч має низький вміст калорій. По-друге, забезпечує організм щедрою порцією вітамінів, мінералів та клітковини.

"Броколі чудове, якщо приготувати на пару або додати до смажених страв", – пояснила Гуна.

Вона додала, що капуста чудово смакує з нежирним білком: риба чи курятина.

Лохина та малина
Лохина та малина
Фото: Shutterstock

Ягоди

За словами дієтологині, усі ягоди насичені клітковиною, антиоксидантами та мають при цьому низький вміст калорій. До того ж, це ідеальна корисна альтернатива класичним солодощам, від яких бажано утримуватися не лише на дієті.

Їсти їх можна як самостійно, так і додавати у йогурти чи смузі.

Раніше "Дивогляд" розповідав, чи можна їсти сир, на якому з’явилася пліснява.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше