Овочі можна не лише посмажити чи запекти
Посмажити, запекти, нафарширувати – це далеко не все, що можна приготувати з кабачків. Якщо раптом так сталось, що цьогоріч ви зібрали неочікувано багатий врожай і не знаєте, що з ними робити й як зберегти як можна довше, є декілька простих ідей. Добіркою способів заготівлі овочів ділиться "Дивогляд".
Як заморозити кабачки?
1. Для початку потрібно підготувати кабачки, а саме помити їх у холодній воді. У випадку, якщо овочі придбані у магазині – це краще зробити у воді з содою, після – прополоскати у чистій.
2. Помиті кабачки просушити та порізати кружечками товщиною 1-1,5 сантиметрів.
3. На цьому етапі вам знадобиться обробна дошка. Її потрібно застелити харчовою плівкою та викласти кружечки овочів таким чином, щоб вони не торкалися один одного. У такому вигляді покласти у морозильну камеру та заморозити.
4. Після того, як овочі замерзнуть, скласти їх у контейнер чи розфасувати у пакети і зберігати у морозилці.
Як засушити кабачки?
Інгредієнти:
- кабачки
- цукор (на 1 кг кабачків 200 г цукру)
- сік 1 лимона
Спосіб приготування:
1. Для початку почистити кабачки від шкірки та серцевини. Порізати кубиками.
2. Порзані овочі засипати цукром та залишити у такому вигляді на 30 хвилин.
3. На цьому етапі потрібно вичавити до кабачків сік лимона, поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 1 годину, після чого повністю охолодити.
4. Далі потрібно висушити кабачки у сушарці (2 години) або у духовці (6 годин\60 градусів). Готово!
Раніше "Дивогляд" повідомляв, як правильно зберігати зелень без холодильника.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.