Кабачки

Як заготовляти кабачки на зиму: ТОП-2 найкращі способи

semena.biz.ua

Овочі можна не лише посмажити чи запекти

Посмажити, запекти, нафарширувати – це далеко не все, що можна приготувати з кабачків. Якщо раптом так сталось, що цьогоріч ви зібрали неочікувано багатий врожай і не знаєте, що з ними робити й як зберегти як можна довше, є декілька простих ідей. Добіркою способів заготівлі овочів ділиться "Дивогляд".

Як заморозити кабачки?

1. Для початку потрібно підготувати кабачки, а саме помити їх у холодній воді. У випадку, якщо овочі придбані у магазині – це краще зробити у воді з содою, після – прополоскати у чистій.

2. Помиті кабачки просушити та порізати кружечками товщиною 1-1,5 сантиметрів.

3. На цьому етапі вам знадобиться обробна дошка. Її потрібно застелити харчовою плівкою та викласти кружечки овочів таким чином, щоб вони не торкалися один одного. У такому вигляді покласти у морозильну камеру та заморозити.

4. Після того, як овочі замерзнуть, скласти їх у контейнер чи розфасувати у пакети і зберігати у морозилці.

Як засушити кабачки?

Інгредієнти:

  • кабачки
  • цукор (на 1 кг кабачків 200 г цукру)
  • сік 1 лимона

Спосіб приготування:

1. Для початку почистити кабачки від шкірки та серцевини. Порізати кубиками.

2. Порзані овочі засипати цукром та залишити у такому вигляді на 30 хвилин.

3. На цьому етапі потрібно вичавити до кабачків сік лимона, поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 1 годину, після чого повністю охолодити.

4. Далі потрібно висушити кабачки у сушарці (2 години) або у духовці (6 годин\60 градусів). Готово!

Раніше "Дивогляд" повідомляв, як правильно зберігати зелень без холодильника.  

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ