Чи знали ви, що на Великдень можна святити не тільки паски та писанки, а ще й різні ковбасні вироби
Напередодні цього великого свята "Дивогляд" із посиланням на all recipes ділиться з вами рецептом смачної запеченої шинки, яка дуже легко готується. Цей продукт має бути у вашому великодньому кошику.
Інгредієнти
- 1 шинка (близько 1,5 – 2 кілограма);
- 3 столові ложки меду;
- 2 столові ложки гірчиці;
- 1 столова ложка коричневого цукру;
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
- 1 чайна ложка меленої гвоздики;
- пів чашки яблучного сидру або води.
Приготування
- Викладіть шинку на деко, попередньо застеливши його фольгою;
- У невеликій глибокій ємності змішайте мед, гірчицю, коричневий цукор, мелений перець і гвоздику. В результаті ви маєте отримати однорідну масу;
- Отриману суміш нанесіть на шинку. Усе м'ясо повинно бути покрито маринадом;
- На деко с шинкою налийте трохи яблучного сидру або звичайної питної води. Це допоможе уникнути пригоряння, а також зробить шинку більш соковитою;
- Поставте деко у розігріту до 180°С духовку і випікайте шинку приблизно 1-1,5 години. Готова шинка повинна стати золотистою;
- По готовності залиште шинку у фользі на 10 хвилин. Так сік рівномірно розподілиться і м'ясо буде ще більш соковитим.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами п'ятьома цікавими рецептами традиційної паски з різних регіонів України.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.