шинка

Ще один продукт до великоднього кошика: як приготувати соковиту шинку вдома

відкриті джерела

Чи знали ви, що на Великдень можна святити не тільки паски та писанки, а ще й різні ковбасні вироби

Напередодні цього великого свята "Дивогляд" із посиланням на all recipes ділиться з вами рецептом смачної запеченої шинки, яка дуже легко готується. Цей продукт має бути у вашому великодньому кошику.

Інгредієнти

  • 1 шинка (близько 1,5 – 2 кілограма);
  • 3 столові ложки меду;
  • 2 столові ложки гірчиці;
  • 1 столова ложка коричневого цукру;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 1 чайна ложка меленої гвоздики;
  • пів чашки яблучного сидру або води.

Приготування

  1. Викладіть шинку на деко, попередньо застеливши його фольгою;
  2. У невеликій глибокій ємності змішайте мед, гірчицю, коричневий цукор, мелений перець і гвоздику. В результаті ви маєте отримати однорідну масу;
  3. Отриману суміш нанесіть на шинку. Усе м'ясо повинно бути покрито маринадом;
  4. На деко с шинкою налийте трохи яблучного сидру або звичайної питної води. Це допоможе уникнути пригоряння, а також зробить шинку більш соковитою;
  5. Поставте деко у розігріту до 180°С духовку і випікайте шинку приблизно 1-1,5 години. Готова шинка повинна стати золотистою;
  6. По готовності залиште шинку у фользі на 10 хвилин. Так сік рівномірно розподілиться і м'ясо буде ще більш соковитим.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами п'ятьома цікавими рецептами традиційної паски з різних регіонів України.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ