Паска

Пухка чи щільна: кондитери назвали інгредієнт, від якого залежить текстура паски на Великдень

Shutterstock

Головним символом свята Великодня є паска

Сьогодні існує безліч рецептів приготування тіста для паски, які використовують у різних регіонах України.

Щоб ваша паска була м'якою і пухкою – зверніть увагу на інгредієнт, від якого залежить текстура готової випічки, передає "Дивогляд" із посиланням на "Один факт".

Великодня паска досить складна у приготуванні та вимагає використання великої кількості інгредієнтів. Рецептів паски багато і вже багато років господині сперечаються між собою щодо використання тих чи інших складників.

Так, ще й досі багатьох турбує питання – що краще додати у тісто для великодньої паски – вершкове масло чи маргарин?

Паска
Паска
Фото: Shutterstock

Кондитери відмітили, що у цьому випадку варто враховувати не лише смак, але й текстуру продукту. Вершкове масло більш приємне на смак і аромат, а також робить випічку більш пухкою, легкою та ніжною.

Маргарин навпаки скріплює тісто і робить його більш щільним. Тож, господині, які люблять насичені та міцні паски, можуть сміливо додавати у тісто маргарин. 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт особливої випічки на Великдень.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ