"Про пундики згадував ще Котляревський"
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пундиків. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.
"Про пундики згадував ще Котляревський. Такі вони були йому смачні, мабуть, як і мені, що я теж готовий згадувати про них скрізь і щодня. Як і про все українське. Говорити, готувати і їсти, щоб наші рецепти жили ще не одне століття", – йдеться у повідомленні.
Рецепт
- Спочатку потрібно розтерти 250 грамів кисломолочного сиру з двома яйцями та 50 г волоського горіха. До маси додайте 150 грамів борошна та 10 грамів розпушувача, 2 ст. л. цукру та дрібку солі.
- Перемішайте це все та сформуйте кульки по 20 грамів. Перед цим змастіть руки олією.
- Залийте у сотейник 500 мл олії для смаження та смажте кульки з обох сторін до рум'яної скоринки.
- Наостанок подайте з пундиками згущене молоко, яке покращить смак випічки.
Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт смачного печива з розсолу.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.