Кухня

Як приготувати пундики: рецепт від українського шеф-кухаря

Shutterstock

"Про пундики згадував ще Котляревський"

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пундиків. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

"Про пундики згадував ще Котляревський. Такі вони були йому смачні, мабуть, як і мені, що я теж готовий згадувати про них скрізь і щодня. Як і про все українське. Говорити, готувати і їсти, щоб наші рецепти жили ще не одне століття", – йдеться у повідомленні.

Рецепт

  • Спочатку потрібно розтерти 250 грамів кисломолочного сиру з двома яйцями та 50 г волоського горіха. До маси додайте 150 грамів борошна та 10 грамів розпушувача, 2 ст. л. цукру та дрібку солі.
  • Перемішайте це все та сформуйте кульки по 20 грамів. Перед цим змастіть руки олією.
  • Залийте у сотейник 500 мл олії для смаження та смажте кульки з обох сторін до рум'яної скоринки.
  • Наостанок подайте з пундиками згущене молоко, яке покращить смак випічки.

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт смачного печива з розсолу.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ