Сніданок

Рецепт сирників від українського шеф-кухаря

Shutterstock

Дуже просто та смачно

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом сирників. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його сайт.

Інгредієнти:

  • 400 г кисломолочного сиру 9%
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна (+додатково для паніровки)
  • 3 ст. л. цукру
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування:

  • Спершу потрібно приготувати тісто на сирники, змішавши у мисці 400 г кисломолочного сиру, яйце, 3 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру та дрібку солі для балансу смаку. Перемішуйте виделкою або товкачиком до отримання однорідної маси.
  • Далі потрібно додати до суміші 3 ст. л. пшеничного борошна з невеличкою гіркою, і знову ретельно перемішати ложкою, доки не утвориться схожа на тісто однорідна пластична маса. Щоб сир був менш вологим, можна використати додаткову ложку борошна.
  • Сформуйте сирники. Для цього дошку потрібно притрусити борошно, змастити руку соняшниковою олією, взяти 50-60 г сирної маси та формувати сирники, діаметром і висотою 4 і 2 см. Викладіть їх на притрушену борошном дошку, але щоб вони не торкалися один одного. Сирники потрібно обваляти з кожного боку в борошні, щоб вони тримали форму.
  • На середньому вогні розігрійте сковорідку з 3-4 ст. л. соняшникової олії. Викладіть сирники та смажте до моменту появи золотистої скоринки з обох боків. Наостанок викладіть сирники на тарілку з паперовим рушником, який вбере зайвий жир.

Раніше "Дивогляд" розповідав про швидкий рецепт овочевого асорті на зиму.

Дивіться також відео 5 каналу: Врятовані книги з-під Бахмуту! З вивезених примірників створила соціальну бібліотеку в Черкасах!

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ