Курка

Запечена курка з картоплею – рецепт від українського шеф-кухаря

Philippe Zuber / Unsplash

"Виходить не просто курка, а мистецтво"

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом запеченої курки з картоплею. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

Рецепт:

  • Викладіть куряче філе стегна (приблизно одну упаковку) на деко, застелене пергаментом. Додайте туди помиту картоплю (близько 700 грам), розрізану навпіл.
  • Курку потрібно змастити гірчицею і додати туди кілька гілочок тим'яну, грецькі соковиті оливки і лавровий лист (10-12 штук). Далі візьміть 2 голівки частину, не чистіть їх, розріжте навпіл і трішки здавіть.
  • Зверху вичавіть сік половинки лимона, а також додайте сіль і 50 мл оливкової олії. Запікати треба 40 хвилин при температурі 180 градусів.

"Може здатися, після переліку, що це складно, але ні. Ви просто викладаєте ці продукти на деко та просто запікаєте їх. І у вас виходить не просто курка, а мистецтво, створене вашими руками", – поділився Клопотенко.

Раніше "Дивогляд" ділився 10 рецептами найсмачніших лимонадів для спекотних літніх днів.

Дивіться також відео 5 каналу: "рУzZzкій" - ЦЕ ДІАГНОЗ! || БУМЕРАНГ БАНДЕРИ. Повний випуск

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ