Паста

Італійська вечеря: як приготувати пасту Болоньєзе вдома

Shutterstock

Паста є однією з найпопулярніших італійських страв

Особливою популярністю користується паста Болоньєзе, яку також можна приготувати вдома нашвидкоруч. "Дивогляд" ділиться з вами простим рецептом цієї смачної італійської страви.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 400 гр;
  • спагеті – 400 гр;
  • помідори – 5 шт;
  • моцарела – 100 гр;
  • цибуля – 1 шт;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • бальзамічний оцет – 1 ст.л.;
  • червоне вино – 2 ст.л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль і перець (за смаком).

Приготування:

  1. Розігрійте пательню і налийте туди оливкову олію. Викладіть курячий фарш і готуйте на середньому вогні. Не забувайте перемішувати;
  2. Цибулю наріжте кубиками і додайте до фаршу. Перемішайте і продовжуйте смажити ще 5 хвилин;
  3. Подрібніть часник і додайте його до фаршу. Смажте ще 1 хвилину;
  4. Помідори перебийте блендером до стану пюре і вилийте до фаршу. Тушкуйте страву на повільному вогні упродовж 10 хвилин. Додайте сіль і перець за смаком;
  5. У пательню налийте червоне вино, бальзамічний оцет і кілька столових ложок води. Доведіть до кипіння і тушкуйте 10 хвилин. Соус повинен загуснути;
  6. До вже готового соусу додайте натертий сир моцарела і зніміть пательню з вогню;
  7. Відваріть спагеті, розкладіть їх на тарілки і полийте соусом Болоньєзе.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом фритати від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Дивіться також відео 5 каналу: ПІХОТА під БАХМУТОМ. Ми попалили москалям техніку і вигнали їх із села Невигадані історії

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ