Актуальні поради
Через відключення електроенергії їжа може значно швидше псуватися. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Dovidka.
Зокрема, йдеться про наступні категорії продуктів:
Риба
У свіжої риби завжди щільна та пружна луска, плавники – вологі та м'які, зябра – рожеві або яскраво-червоні, без слизу, а очі – прозорі й опуклі. М'ясо зазвичай пругке, вологе, соковите та зі здоровим блиском. Щоб перевірити, натисніть на нього пальцем: якщо м'ясо довго не відновлює колишню форму, то риба зіпсувалася. Також на це вказує запах аміаку.
М'ясо
Свіжа курятина завжди характеризується однорідним кольором: блідим або світло-рожевим. Сторонні запахи від продукту мають бути відсутніми. Шкірка в птиці може бути виключно білого або жовтого кольору. Якщо курятина стала липкою, занадто блідою або з плямами, має поганий запах (хімією або має кислий запах), це означає, що вона псується.
Свіжа яловичина має червоний або темно-червоний відтінок, прожилки та нейтральний запах. При натисканні поверхня м'яса швидко повернеться до попередньої форми. Якщо ви помітили сіруватість, пожовтіння і плями – яловичина почала псуватися.
Свіжа свинина має блідо-рожевий колір. Потемніння на краях шматка м'яса або неоднорідний колір може бути свідченням обвітреності м'яса.
Раніше "Дивогляд" поділився списком продуктів, які можуть довго зберігатися.
Дивіться також відео 5 каналу: КОЛИ ЗАЙДЕМО У КРИМ - ТАМ БУДЕ "СПАЛЕНА ЗЕМЛЯ"! ПОРТНИКОВ
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання