На будь-який смак: 5 рецептів начинок для млинців на Масницю

Вже у понеділок, 11 березня, розпочнеться Масниця

Упродовж масляного тижня люди часто зустрічаються з близькими та готують млинці різних видів. У зв'язку з цим "Дивогляд" вирішив поділитися п'ятьма цікавими рецептами начинок для смачнючих млинців.

Млинці з вишнею

Інгредієнти:

  • Свіжі чи розморожені вишні (300 гр)
  • Цукор (3 ст. л.)
  • Крохмаль (2 столові ложки)
  • Вода (75 мл)

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте з вишні кісточки та покладіть ягоди у друшляк, щоб вони позбулися зайвої рідини. Паралельно перемістіть на вогонь сотейник або невелику сковороду, влийте туди воду та додайте цукор. Нагрівайте, перемішуйте та чекайте до повного розчинення кристалів цукру.
  2. Додайте до цукрового сиропу крохмаль і розчиніть його. Киплячу суміш треба доповнити ягодами та варити її ще протягом кількох хвилин. Сироп має стати густим.
  3. Наостанок нехай вишнева начинка охолоне та можете загортати її у млинці.

Млинці з грибами та сиром

Інгредієнти:

  • Печериці (500 гр)
  • Цибулини (2 шт. середнього розміру)
  • Вершкове масло (20 гр) чи плавлений сир (100 гр)
  • Зелень (пучок)
  • Зелена цибуля
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно нарізати цибулю кубиками та обсмажити до золотистого відтінку на сковороді, розігрітій з вершковим маслом. Паралельно наріжте печериці.
  • Потім додайте до цибулі печериці, перемішайте та залиште під кришкою приблизно на 10 хвилин. Після цього підніміть кришку та смажте печериці до моменту випаровування рідини. Додайте спеції.
  • Далі треба нарізати зелень і натерти плавлений сир, які треба поєднати. Потім додайте туди печериці та перемішайте суміш.
  • Останню треба викласти у центр млинця та загорнути його мішечком, який можна зав'язати зеленою цибулею.

Шоколадні млинці з бананом

Шоколадні млинці з бананом
Шоколадні млинці з бананом
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Банани (4 шт.)
  • Вершки (50 гр)
  • Чорний шоколад (50 гр)

Спосіб приготування:

  1. Зробити шоколадні млинці – досить просто. Для цього доповніть рецепт класичних млинців і додайте до тіста 2 столові ложки какао замість такої ж кількості борошна. Смажити млинці потрібно звичайним методом.
  2. Очистіть банани від шкірки та приготуйте соус. Для останнього треба покласти у сотейник шоколад, залити його вершками та нагрівати на невеликому вогні. Суміш треба помішувати та тримати на вогні до моменту, коли шоколад повністю розчиниться.
  3. Покладіть на край млинця банан, загорніть його у рол і поріжте навскіс. Страву чудово доповнить шоколадний соус.

Млинці зі шпинатом і лососем

Інгредієнти:

  • Свіжий або заморожений шпинат (300 гр)
  • Вершковий сир (150 гр)
  • Слабо солений лосось (150 гр)
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  • Для початку дайте розморозитися шпинату, який треба буде нарізати великим шматочками. Далі наріжте тонкими слайсами рибу.
  • Паралельно розігрійте сковороду з маслом, куди треба викласти шпинат і обсмажувати його 3-4 хвилини. Потім зніміть зелень з вогню та дайте їх охолонути.
  • Після цього треба намазати вершковим сиром млинець і зверху покласти шпинат і лосось. Наостанок закрутіть млинець рулетом і наріжте його.

Млинці з морозивом у фритюрі

Інгредієнти:

  • Куряче яйце (2 шт.)
  • Морозиво пломбір (20 гр)
  • Мигдальні пелюстки

Спосіб приготування:

  1. Цього разу знадобиться фритюр, куди треба налити рослинну олію і поставити її на невеликий вогонь. Паралельно підготуйте млинці, на кожен з яких потрібно покласти морозиво та загорнути все так, щоб пломбір був схований.
  2. Далі млинець треба вмочити в яйце та присипати його мигдальними пелюстками. Потім опустіть його у фритюр і смажте до появи золотистої скоринки.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про 10 сніданків, про які треба забути назавжди.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше