Смажена картопля – одна з найпопулярніших страв, яка готується нашвидкоруч. Однак, інколи овоч пристає до сковорідки і його доводиться віддирати.
"Дивогляд" із посиланням на Instagram "Правильне харчування" розповідає причину, через яку це відбувається та як цього уникнути.
Насправді ж, у такій варіації приготування хрусткої картоплі немає нічого складного: почистили овоч, порізали його та викладайте на пательню з олією. Але ж чому овоч прилипає до дна?
Дехто може подумати, що справа в олії, якою ми змащуємо посуд. Але ж ні. Вирішальним стає ще один інгредієнт, який ми дуже часто додаємо у багато інших страв.
Йдеться про сіль, а саме дещо неправильне її використання у смаженні картоплі. Зазвичай ми звикли посипати саму страву сіллю. А чому б не спробувати притрусити цією спецією саму поверхню пательні?
Річ у тому, що сіль може вбирати в себе зайву вологу, яка не дає продукту пристати до дна. Це ніяк не вплине на смак страви, а навпаки, зробить картоплю більш хрумкою та надасть скоринці золотистого кольору.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що блогерка показала простий спосіб відновити сковорідку з антипригарним покриттям.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!