Імбирне печиво – один із головних атрибутів новорічних свят. Смачне, ароматне. Його можна використовувати як прикрасу для ялинки, дарувати друзям і знайомим, або просто смакувати з кавою чи теплим молоком.
Головна особливість цього печива – довгий термін зберігання. Воно не псується до 6 місяців і з часом стає навіть смачнішим. "Дивогляд" зібрав кілька перевірених рецептів, які сподобаються і дітям, і дорослим. Тож діставайте формочки!
Класичний рецепт імбирного печива
Із цієї порції тіста вийде багато печеньок – і щоб встигнути наїстися зараз, і щоб на свята залишилося. Але, якщо вам не треба так багато, можете зменшити все вдвічі.
Інгредієнти:
- 260 г коричневого цукру – можна замінити білим, тоді колір вийде набагато світліший, а для затемнення можна замінити частину борошна на какао
- 260 г вершкового масла
- 675 г борошна
- цедра 1 апельсина
- 1 ч. л. меленого імбиру або 50 г свіжого (натерти на дрібній терці, відтиснути сік)
- 2 ч. л. розпушувача
- 3 яйця
- 1 ст. л. кориці
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 дрібка солі
Приготування:
В одній посудині змішати всі сипучі інгредієнти. Масло розтопити, змішати з цукром і яйцями. Масляно-яєчну суміш додати в суху, туди ж насипати цедру апельсина.
Замісити тісто, поставити на півгодини у холодильник, потім ще раз замісити.
Розкачати тісто, вирізати формочками печиво. За бажанням можна прикрасити горішками.
Випікати 7-15 хв у духовці за 180 градусів. Зважайте на товщину тіста і особливості роботи вашої духовки.
Імбирне печиво з медом
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 250 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 1 ч.л. меленого імбиру
- 0,5-1 ч.л кориці (можна додати і інші духмяні спеції за бажанням)
- 0,5 ч л розпушувача тіста
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. какао для кольору
Приготування:
Усі продукти мають бути кімнатної температури.
У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо яйце, м’яке масло і мед. Замішуємо тісто так, щоб воно було не липким. Робимо із тіста кульку, загортаємо у харчову плівку і в холодильник на 40 хв (можна й на всю ніч).
Розкачайте тісто, сформуйте печеньки за допомогою формочок. Випікати 7-15 хв у духовці за 180 градусів. Зважайте на товщину тіста і особливості роботи вашої духовки.
Читайте також: Від мінестроне до імбирного кексу: ТОП-8 оригінальних і смачних пісних страв
Імбирно-гарбузове печиво на кукурудзяному борошні
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 1 ст. л. меду
- 50 г тертого гарбуза
- 100 г кукурудзяного борошна
- 50-70 г пшеничного борошна
- Тертий корінь імбиру – за смаком
- Кориця – за смаком
- Ваніль – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- 0,5 ч. л. розпушувача для тіста
Приготування:
Змішати всі інгредієнти тіста. Розкачати і сформувати фігурки.
Випікати 15 хв за температури 160 градусів.
Ніжні горіхові півмісяці
Цей рецепт без імбиру, але для холодних зимових вечорів – те, що треба
Інгредієнти:
- 200 г холодного вершкового масла
- 125г цукру (можна трохи менше за смаком)
- 3 жовтки
- 125 г дрібно мелених смажених горіхів (фундук, мигдаль, волоські)
- 250 г борошна
- 1/8 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- Ванільний цукор для обсипання печива
Приготування:
Холодне вершкове масло порізати кубиками, скласти в чашу блендера і порубати в дрібну крихту з борошном, дрібкою розпушувача і солі. У глибокій мисці змішати цю масу з подрібненими горіхами, жовтками, ванільним цукром. Швидко замісити тісто, накрити плівкою і поставити в холодильник на годину.
Розігріти духовку до 180 градусів. Охолоджене тісто розділити на кульки, завбільшки з волоський горіх. Скачати кульку в ковбаску, а потім загнути та витончити краї, формуючи півмісяць.
Викласти печеньки на вистелене пергаментом деко і випікати близько 8-10 хвилин, денце має стати золотистого кольору.
Гарячі печива дуже тендітні, але поки вони не охолонули, потрібно обваляти їх у ванільному цукрі. Дуже акуратно вмочити гаряче печиво в цукор із двох сторін, або можна обсипати цукровою пудрою. Зберігати у контейнері з кришкою.
- Читайте також: Чим замінити яйця у випічці та як це правильно зробити
Як приготувати глазур для прикрашання печива
Інгредієнти:
- 1 білок
- 350 г цукрової пудри
- Сік половинки лимона
Приготування: Добре збийте все міксером. Розділіть на частини і додайте харчову фарбу потрібних кольорів.
Для заливки печива глазур має бути більш рідка, для малювання візерунків – густіша.
Якщо у вас немає спеціального кондитерського мішка для глазурі, можна взяти звичайний зіп-пакет і зробити маленький надріз на кінчику.
Раніше "Дивогляд" ділився найкращими рецептами штолена - улюбленого різдвяного кекса європейців.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!