І з'їсти, і ялинку прикрасити: найкращі рецепти різдвяного імбирного печива

Тільки перевірені найсмачніші рецепти

Імбирне печиво – один із головних атрибутів новорічних свят. Смачне, ароматне. Його можна використовувати як прикрасу для ялинки, дарувати друзям і знайомим, або просто смакувати з кавою чи теплим молоком.

Головна особливість цього печива – довгий термін зберігання. Воно не псується до 6 місяців і з часом стає навіть смачнішим. "Дивогляд" зібрав кілька перевірених рецептів, які сподобаються і дітям, і дорослим. Тож діставайте формочки!

Класичний рецепт імбирного печива

Із цієї порції тіста вийде багато печеньок – і щоб встигнути наїстися зараз, і щоб на свята залишилося. Але, якщо вам не треба так багато, можете зменшити все вдвічі.

Імбирне печиво
Імбирне печиво
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • 260 г коричневого цукру – можна замінити білим, тоді колір вийде набагато світліший, а для затемнення можна замінити частину борошна на какао
  • 260 г вершкового масла
  • 675 г борошна
  • цедра 1 апельсина
  • 1 ч. л. меленого імбиру або 50 г свіжого (натерти на дрібній терці, відтиснути сік)
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 3 яйця
  • 1 ст. л. кориці
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 дрібка солі

Приготування:

В одній посудині змішати всі сипучі інгредієнти. Масло розтопити, змішати з цукром і яйцями. Масляно-яєчну суміш додати в суху, туди ж насипати цедру апельсина.

Замісити тісто, поставити на півгодини у холодильник, потім ще раз замісити.

Розкачати тісто, вирізати формочками печиво. За бажанням можна прикрасити горішками.

Випікати 7-15 хв у духовці за 180 градусів. Зважайте на товщину тіста і особливості роботи вашої духовки.

Імбирне печиво з медом

Імбирне печиво
Імбирне печиво
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 250 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 0,5-1 ч.л кориці (можна додати і інші духмяні спеції за бажанням)
  • 0,5 ч л розпушувача тіста
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. какао для кольору

Приготування:

Усі продукти мають бути кімнатної температури.

У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо яйце, м’яке масло і мед. Замішуємо тісто так, щоб воно було не липким. Робимо із тіста кульку, загортаємо у харчову плівку і в холодильник на 40 хв (можна й на всю ніч).

Розкачайте тісто, сформуйте печеньки за допомогою формочок. Випікати 7-15 хв у духовці за 180 градусів. Зважайте на товщину тіста і особливості роботи вашої духовки.

Читайте також: Від мінестроне до імбирного кексу: ТОП-8 оригінальних і смачних пісних страв

Імбирно-гарбузове печиво на кукурудзяному борошні

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. л. меду
  • 50 г тертого гарбуза
  • 100 г кукурудзяного борошна
  • 50-70 г пшеничного борошна
  • Тертий корінь імбиру – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Ваніль – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • 0,5 ч. л. розпушувача для тіста

Приготування:

Змішати всі інгредієнти тіста. Розкачати і сформувати фігурки.

Випікати 15 хв за температури 160 градусів.

Ніжні горіхові півмісяці

Горіхове печиво
Горіхове печиво
Фото: saharisha / Instagram

Цей рецепт без імбиру, але для холодних зимових вечорів – те, що треба

Інгредієнти:

  • 200 г холодного вершкового масла
  • 125г цукру (можна трохи менше за смаком)
  • 3 жовтки
  • 125 г дрібно мелених смажених горіхів (фундук, мигдаль, волоські)
  • 250 г борошна
  • 1/8 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • Ванільний цукор для обсипання печива

Приготування:

Холодне вершкове масло порізати кубиками, скласти в чашу блендера і порубати в дрібну крихту з борошном, дрібкою розпушувача і солі. У глибокій мисці змішати цю масу з подрібненими горіхами, жовтками, ванільним цукром. Швидко замісити тісто, накрити плівкою і поставити в холодильник на годину.

Розігріти духовку до 180 градусів. Охолоджене тісто розділити на кульки, завбільшки з волоський горіх. Скачати кульку в ковбаску, а потім загнути та витончити краї, формуючи півмісяць.

Викласти печеньки на вистелене пергаментом деко і випікати близько 8-10 хвилин, денце має стати золотистого кольору.

Гарячі печива дуже тендітні, але поки вони не охолонули, потрібно обваляти їх у ванільному цукрі. Дуже акуратно вмочити гаряче печиво в цукор із двох сторін, або можна обсипати цукровою пудрою. Зберігати у контейнері з кришкою.

Як приготувати глазур для прикрашання печива

Імбирне печиво
Імбирне печиво
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • 1 білок
  • 350 г цукрової пудри
  • Сік половинки лимона

Приготування: Добре збийте все міксером. Розділіть на частини і додайте харчову фарбу потрібних кольорів.

Для заливки печива глазур має бути більш рідка, для малювання візерунків – густіша.

Якщо у вас немає спеціального кондитерського мішка для глазурі, можна взяти звичайний зіп-пакет і зробити маленький надріз на кінчику.

Раніше "Дивогляд" ділився найкращими рецептами штолена - улюбленого різдвяного кекса європейців.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше