кетчуп

Зі слив і томатів: рецепт домашнього кетчупу від українського шеф-кухаря

Shutterstock

Соус буде доречним до будь-якої страви

Інгредієнти:

  • Сливи Угорка – 700 гр;
  • Червоні помідори – 200 гр;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Цукор – 70 гр;
  • Яблучний оцет – 3 ст.л;
  • Вода – 50 мл;
  • Гвоздика – 15 бутонів;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Розмарин;
  • Тим'ян;
  • Імбир мелений;
  • Чорний перець мелений;
  • Сіль.

Приготування:

Очистіть сливи від шкірки та кісточок та помістіть м'якіть у сотейник. Туди з додайте нарізані помідори та очищені зубчики часнику. Посипте суміш цукром, сіллю, розмарином, тим'яном та перцем. Полийте зверху оцтом та водою і киньте паличку кориці. 

Дайте суміші закипіти на середньому вогні, а потім зменшіть його до мінімального та тушкуйте ще 45 хвилин. Постійно помішуйте соус. 

По завершенні цього часу вийміть з ємності корицю, а суміш ретельно перебийте блендером до консистенції кетчупу. Після цього перетріть масу через сито.

Додайте до рідини решту спецій та протушіть ще 5-10 хвилин. 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом вершкового картопляного пюре, яке можна полити своїм свіжоприготовленим кетчупом.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ