Соус буде доречним до будь-якої страви
Інгредієнти:
- Сливи Угорка – 700 гр;
- Червоні помідори – 200 гр;
- Часник – 3 зубчики;
- Цукор – 70 гр;
- Яблучний оцет – 3 ст.л;
- Вода – 50 мл;
- Гвоздика – 15 бутонів;
- Кориця – 1 паличка;
- Розмарин;
- Тим'ян;
- Імбир мелений;
- Чорний перець мелений;
- Сіль.
Приготування:
Очистіть сливи від шкірки та кісточок та помістіть м'якіть у сотейник. Туди з додайте нарізані помідори та очищені зубчики часнику. Посипте суміш цукром, сіллю, розмарином, тим'яном та перцем. Полийте зверху оцтом та водою і киньте паличку кориці.
Дайте суміші закипіти на середньому вогні, а потім зменшіть його до мінімального та тушкуйте ще 45 хвилин. Постійно помішуйте соус.
По завершенні цього часу вийміть з ємності корицю, а суміш ретельно перебийте блендером до консистенції кетчупу. Після цього перетріть масу через сито.
Додайте до рідини решту спецій та протушіть ще 5-10 хвилин.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом вершкового картопляного пюре, яке можна полити своїм свіжоприготовленим кетчупом.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!