Диня

Стигла та соковита: як обирати і зберігати диню – поради

Shutterstock

У липні на полицях супермаркетів вже з'являються ароматні дині. Однак саме в липні найчастіше можна натрапити на зелені або занадто перестиглі плоди

Як обрати стиглу диню та не нашкодити своєму здоров'ю, розповідає "Дивогляд". 

Диня дуже багата на вітаміни та необхідні для нашого організму мікроелементи – такі як каротин, цукри, фолієва кислота, залізо, натрій та калій.

Якщо ви хочете отримати ці компоненти з продукту, зверніть увагу на декілька його характеристик:

  1. Відчуйте аромат дині. Він має бути солодким та духмяним;
  2. Зверніть уваги на хвостик продукту. У стиглого плода він зазвичай сухий;
  3. Потріть шкірку. Вона не повинна мати тріщин або темних плям, а також бути занадто твердою.

Диня – дуже крупний плід, тож за один раз з'їсти її самому майже неможливо. Щоб вона не зіпсувалася до наступного вживання, треба знати, як її правильно зберігати. 

Передусім накрийте диню пакетом та покладіть у холодильник. В жодному разі не залишайте її у теплому місці або при кімнатній температурі, оскільки до продукту можуть злетітися комахи. 

Перед вживанням обов'язково ретельно промийте плід під теплою водою.

Однак, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю, рекомендується дочекатися сезону. У дині він припадає на кінець серпня – початок вересня.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як обрати солодкі персики.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше