Вишні

Чому краще їсти вишні, а не черешні – дієтолог

Shutterstock

Коли самостійно обрати щось одне неможливо

Відома українська дієтологиня Світлана Фус розповіла, який плід корисніший – вишня чи черешня. Про це пише "Дивогляд".

Хоча і вишні, і черешні мають низьку калорійність і низький глікемічний індекс, у вишень значно багатший мінерально-вітамінний склад і вдвічі менше цукру.

Плоди вишні, особливо терпкі сорти, містять мелатонін – гормон, який нормалізує роботу ендокринної системи, підтримує холестерин в межах норми, надає антидепресивну дію, покращує сон.

Вживання вишень позитивно впливає на роботу серця і стан судин, а також рівень кров'яного тиску, знижує ризик утворення тромбів, допомагає в роботі нервової системи і тримати в нормі рівень холестерину, служить профілактикою застудних захворювань, покращує роботу травлення, перистальтику кишечника, допомагає при закрепах, а також позитивно впливає на стан волосся і нігтів.

Якщо ж ви більше любите черешні, ніж вишні, не засмучуйтеся, у них теж є багато корисного. Головне, не забувати про міру.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ