Літо – це сезон свіжих овочів, фруктів та ягід. Однак, у цю пору року також варто подбати й про свої зимові запаси
Влітку люди часто заморожують овочі та фрукти, які зимою майже неможливо знайти ані на ринку, ані в магазині. Одним з таких продуктів є полуниця. "Дивогляд" розповідає вам, як правильно робити запаси полуниці на зиму.
Перш за все, варто обирати тверді та непобиті ягоди. Не відкладайте для запасів м'яку та переспілу полуницю. У цьому випадку ви отримаєте лише фруктове пюре.
Очистіть ягідки від хвостиків та ретельно промийте чистою водою. Висушіть їх за допомогою бавовняних рушників. Заморожувати продукт варто лише у придатному для цього посуді зі щільною кришкою.
Якщо ви вирішили заморожувати половинки полуниці, то робіть так само, як зазначено вище. Однак, врахуйте, що у цьому випадку ягоди треба класти розрізом догори.
Розкладіть полуницю на тарілці або дошці так, щоб вона не накладалась одна на одну. Відправте її в морозилку на 2-3 години. По завершенні цього часу дістаньте ягоди та перекладіть у спеціальний посуд для заморозки.
Для того, щоб розморозити ягоди, не варто розігрівати їх у мікрохвильовій печі або тримати під гарячою водою. Просто перекладіть посуд на верхню полицю холодильника та зачекайте кілька годин.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився із вами 5 неперевершеними рецептами страв із полуниці.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA!