Фахівчиня порівняла шоколад трьох видів – молочний, чорний і веганський
Австралійська дієтологиня та експертка з правильного харчування Ребекка Гауторн поділилася корисними порадами та фактами щодо впливу шоколаду на здоров'я людини. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Instagram фахівчині.
Жінка обрала шоколад трьох видів – молочний, чорний і веганський та порівняла їх калорійність. За результатами, найменше калорій зберігалося саме у молочному шоколаді.
Веганська альтернатива не містить у своєму складі цукру, а тим паче продуктів тваринного походження. Однак, у той самий час, у ньому зберігається щонайменше вдвічі більше насичених жирів та більше калорій, у порівнянні із молочним шоколадом.
Кажучи про чорний шоколад, то він так само є більш калорійним за молочний. Навіть якщо обирати плитки з високим процентним вмістом какао.
Дієтологиня наголошує, що не існує одного виду шоколаду, який буде кориснішим за інші. Веганський підійде для людей, що не вживають продуктів тваринного походження, або страждають від непереносимості лактози, а чорний та молочний – кожному за смаком.
"Якщо ви любите темний або веганський шоколад, то заради бога, їжте і далі. Але якщо ви віддавали їм перевагу тільки тому, що вважали їх кориснішими продуктами, — це знак, що краще їсти шоколад, який приносить вам справжнє задоволення", — констатує Гауторн.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, яка доза шоколаду є смертельною.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!