Дієтологиня радить обирати десерт без зайвих добавок
Американська дієтологиня Міра Іліч назвала найкорисніший сорт шоколаду, який варто вживати. Про це вона розповіла на сайті американської клініки у Клівленді.
За словами експертки, шоколад корисний для роботи серця завдяки флавоноїдам, що містяться у какао-бобах.
"Це антиоксиданти, що борються з руйнівними для клітин вільними радикалами у вашому організмі. Завдяки флавоноїдам шоколад контролює рівень холестерину, знижує артеріальний тиск та ризик виникнення тромбів, а також покращує кровообіг до життєво важливих органів", – пояснює Міра.
Іліч заохочує надавати перевагу чорному шоколаду, оскільки він має найбільшу кількість какао-бобів, багатих на флавоноїди.
"Їжте шоколад, що містить 70-85% какао", – зазначає дієтологиня.
Також Іліч радить уникати шоколаду, що має певні добавки, за винятком горіхів та фруктів.
Добова норма солодкого – 30 грамів. Міра зазначила, що у стандартній плитці десерту зазвичай міститься 100 грамів, тому не варто їсти на день більше третини. Це допоможе людині не набрати зайву вагу та отримати корисні для організму антиоксиданти.
Нагдаємо, учені розробили смачний і корисний шоколад.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!