Але чому це обов’язково має бути чай? Адже є безліч інших смачних напоїв, які зігріють руки і душу.
"Дивогляд" пропонує вам 5 рецептів гарячих безалкогольних напоїв для холодних вечорів.
Журавлиновий пунш
- 100 г журавлини
- 100 мл журавлинового соку
- 500 мл апельсинового соку
- 500 мл яблучного соку
- сік 1 лайма
- кілька скибочок апельсина і лайма

Змішайте журавлиновий, апельсиновий, лаймовий і яблучний сік, розігрійте на вогні, не доводячи до кипіння. Покладіть на дно склянки трохи журавлини, кілька скибочок цитрусових. Залийте теплим соком і насолоджуйтеся.
Ягідний каркаде
- 500 мл чаю каркаде
- жменя свіжих або заморожених ягід за смаком (малина, полуниця, смородина, ожина, вишня)
- трохи м'яти (можна сушеної)
- 3 ст. л. цукру
- лимон і мед за смаком

Ягоди розім'яти з цукром і м'ятою, додати гарячий чай і перемішати. Дати напою трохи настоятися, процідити і розлити по чашках. Можна додати лимон або мед за смаком.
Читайте також: Від білого до синього: ТОП-5 корисних чаїв і різновиди напоїв
Пряний ег-ног
- 2 скл. молока
- 1/4 скл. згущеного молока
- 4 яєчних жовтка
- 1/2 скл. цукру
- дрібка гвоздики
- 1/4 ч. л. меленої кориці
- збиті вершки, ванільний екстракт, мускатний горіх - за смаком

Ег-ног – традиційний шотландський напій, який зазвичай має у складі ром або темний ель. Ми пропонуємо вам приготувати його безалкогольну версію.
Змішайте молоко, гвоздику, корицю і згущене молоко в невеликій каструлі. Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння.
У середній мисці збийте міксером або вручну жовтки з цукром. Акуратно по 1 столовій ложці вливайте молочну суміш до збитих жовтків, розводячи їх до рідкого стану.
Влийте яєчно-молочну суміш назад в каструлю, розігрійте на слабкому вогні і потримайте 3-5 хвилин, поки не загусне.
Додайте трохи ванільного екстракту, розлийте по склянках, прикрасьте збитими вершками і мускатним горіхом.
Вам також сподобається: 5 напоїв, які збадьорять вас вранці не гірше, ніж кава
Чай-лате з прянощами
- 2 скл. чорного чаю
- 2,5 скл. молока
- 1-2 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. гвоздики
- 1/4 ч. л. сухого імбиру
- 2 шт. кардамону
- дрібка мускатного горіха

Заваріть чорний чай і дайте йому трохи настоятися. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і одразу ж зніміть з вогню.
Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою сита.
Гарячий шоколад із медом і корицею
- 500 мл молока
- 100 г темного шоколаду
- 4 ст. л. меду
- 3 ст. л. цукру
- 1 паличка кориці
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- збиті вершки і маршмелоу - за бажанням

Змішати молоко, мед, цукор і корицю і поставити на невеликий вогонь. Подрібнити шоколад і додати його в молоко. Вийняти корицю після розчинення шоколаду, довести до кипіння і зняти з вогню. Розлити по чашках, прикрасити збитими вершками, зефірками, меленою корицею.
Безалкогольний яблучний сидр
- 2 л яблучного соку
- 1 апельсин
- 1 груша
- 1 лимон
- 1 паличка кориці
- шматочок свіжого імбиру
- трохи гвоздики

Яблучний сік розігрійте на середньому вогні і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки фрукти і додайте в доведений до кипіння яблучний сік. Натріть імбир і додайте разом з іншими спеціями в сидр.
Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою годину. Розлийте по чашках і насолоджуйтеся.
Рецепти із сайту kitchenmag
Якщо ж вам хочеться чогось міцнішого, нещодавно "Дивогляд" публікував 5 кращих рецептів ароматних глінтвейнів.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!