Люди почнуть частіше відмовлятися від м'яса
Данські вчені розповіли, якою може бути їжа майбутнього. Про це повідомляє Frontiers in Psychology.
Науковці з Університету Копенгагена дослідили споживчі настрої серед європейців. Вони дійшли висновку, що у майбутньому більшість відмовиться від м'яса на користь більш безпечних для навколишнього середовища продуктів.
Спеціалісти вважають, що попит зросте на морські водорості, молюсків та морепродукти. Згідно з підрахунками вчених, тільки одна кілька може на 20% забезпечити мешканців Данії необхідним білком.
Зазначається, що з дев'яти тисяч видів водоростей в кулінарії використовують тільки 500, а з 800 молюсків споживають близько 30.
Крім цього, багато споживачів м'ясної продукції бажають особливого смаку, який в Японії називають "умамі". Його штучно підсилюють глутаматом натрію.
Дослідники зазначили, що цей смак існує в деяких рослинних продуктах: волоський горіх, брокколі, помідори, гриби шіїтаке та деяких інших, якими можна замінити м'ясну продукцію.
Раніше вчені знайшли планети з кращими умовами для життя, ніж на Землі.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!