Найдорожча піца Африки
Найдорожча піца Африки 5 канал

Із додаванням золота і трюфелів: як готують найдорожчу в Африці піцу

Читайте по-русски
Відвідувачі ресторану від ексклюзивної страви у захваті

Їстівна розкіш. В одному з ресторанів Тунісу гостям пропонують скуштувати найдорожчу в Африці піцу. Виготовляють її з додаванням золота і трюфелів – найкоштовніших у світі грибів. Які ще інгредієнти кладуть у страву та яка вартість такого гастрономічного задоволення, знає журналістка "5-го" Христина Катарина.

Такий вигляд має "золота піца" Африки. Нагадує радше експонат із королівського палацу. Утім насправді її дістали з печі звичайної піцерії в Тунісі. Автор вишуканої страви – один із власників ресторану. Каже: хотів установити рекорд і приготувати найдорожчу піцу на континенті. Коштує вона 999 туніських динарів або ж 360 доларів США. Усе через вишукані інгредієнти.

"Виймаємо тісто, яке ми замішуємо на дріжджах... У нашому ресторані його готують із морською водою. Також додаємо водорості – спіруліну – й італійське борошно, місимо цю суміш і після цього додаємо деревне вугілля та чорний часник, аби пофарбувати тісто в чорний колір", – розповів піцайола Ахмед Херґал.

Головна складова страви – їстівне листкове золото, вагою 24 карати, яким вкривають основу. На нього викладають подушку з трюфельної пасти й самі трюфелі, які посипають італійською моцарелою та шматочками копченої качиної грудки. Зверху піцу притрушують золотими пластівцями, золотим спреєм та квітками, які витинають з овочів. Відвідувачі ресторану від ексклюзивної страви у захваті.

"Це чудова ідея, яку можна вдало розрекламувати й показати, що піца може бути як доступною для всіх стравою, так і люксовим продуктом, виготовленим із дорогих інгредієнтів. Ця піца особлива – її не зустрінеш в інших ресторанах", – переконує відвідувач піцерії Вікторіо Валінтіно.

Утім є й такі, кому невтямки, навіщо віддавати за піцу майже 400 доларів. Творець коштовної страви пояснює: дорогий делікатес у меню – для місцевих гурманів, які через карантин не можуть скуштувати вишуканих страв за кордоном. А в майбутньому "золота піца" стане приманкою для багатіїв-іноземців, які полюбляють гастротуризм. Для любителів італійської кухні "не за всі гроші світу" заклад і надалі готуватиме традиційні піци зі звичайних інгредієнтів.

Христина Катарина, "5 канал"

Мексиканець створює витвори мистецтва з яєчні

Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць
Шедеври із яєць
/
Шедеври із яєць

Попередній матеріал
Кравчук: Окупанти на сході мобілізують війська, але Україна готова дати відсіч
Наступний матеріал
Гуркіт і сморід: в яких умовах живуть мешканці Харкова після обвалу колектора по сусідству
Loading...

Держспоживслужба виявила сальмонелу в польській курятині – що радять українцям

"Повернути ім'я, повернути повагу": волонтери влаштували свято для літніх людей та безпритульних

Як Різдвяний Святвечір сьогодні відзначають віряни східного обряду – включення

Всесвітньо відомий гастрогід "Мішлен" вибачився, що назвав борщ російською стравою

"Борщ за бабусиним рецептом": як в Україні готують національні страви та чим пригощають онуків

Українські молокозаводи оштрафовані на 111 млн грн за підроблення сиру та масла: перелік