Держспоживслужба виявила сальмонелу в курячих крильцях, які завезли в Україну з Польщі. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держспоживслужби в Києві на офіційній сторінці Facebook.
Усіх українців закликали перевіряти, звідки продукт потрапив на прилавок, а на тих, хто продає небезпечне м'ясо, скаржитися на гарячу лінію.
"Інформуємо про виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер\брокер: Nowaco A/S, Aalborg) та до України (отримувач: ТОВ "Агропобутсервіс", вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371)", – йдеться в повідомленні.
Виробник, у якого знайшли порушення, відправляв заморожену курячу печінку на підприємство ТОВ "Агропобутсервіс". Ці харчові продукти повинні вилучити з обігу. У термін не більш ніж два робочі дні оператор ринку повинен письмово проінформувати компетентний орган про вжиті заходи.
Нагадаємо, у 2018 році Україна увійшла в трійку найбільших експортерів курятини до Євросоюзу.