Тістечка, капкейки, солодощі, кондитерські
Тістечка, капкейки, солодощі, кондитерські pixabay.com

"Діабет на тарілці": поради від Супрун для тих, кому складно відмовитися від солодкого

    Здебільшого до нашого раціону потрапляє цукор у складі звичайних продуктів, які містять велику кількість вуглеводів

    В.о. міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун наголошує, що досить велика кількість цукру в раціоні може спрацювати як бомба сповільненої дії та зашкодити здоров’ю. Про це вона повідомила на сторінці у Facebook.

    "Комбінації цукру, білого борошна, масла та транс-жирів можна назвати своєрідним "діабетом на тарілці". Крім того, дослідження пов‘язують ці інгредієнти з високими ризиками появи серцево-судинних хвороб, ожиріння, карієсу, хвороб печінки та деяких видів раку", – зазначила вона.

    Здебільшого до нашого раціону потрапляє цукор у складі звичайних продуктів, які містять велику кількість вуглеводів. Проте цукор є і в натуральних продуктах у формі лактози та фруктози, а саме: фруктах, овочах, зернових та молочних продуктах. Для нашого організму вони важливі, тому що цукор здатен забезпечити стійку енергію в наших клітинах.

    "Більшу небезпеку для здоров‘я мають додані цукри, тобто ті, які штучно додають до продуктів, щоб зробити їх смачнішими. Наприклад, до солодких газованих напоїв, ароматизованих йогуртів та більшості десертів – тістечок, тортів та печива. ВООЗ рекомендує обмежити споживання вільного цукру до 10% від загальної кількості спожитих калорій. Для людей, які щодня витрачають у середньому 2000 ккал (а це більшість дорослих, які ведуть малоактивний спосіб життя) – до 50 г на добу (10 чайних ложок)", – зазначає Супрун.

    Якщо, все-таки дуже важко відмовитися від солодкого, ось кілька порад:

    •  Готуйте власні десерти

    "Солодощі з магазину зазвичай перенасичені шкідливими доданими цукрами та іншими домішками, тому за можливості готуйте десерт вдома. Таким чином ви зможете використати менше олії та цукру, або ж додати до десерту більш корисні додатки, як-от сухофрукти чи горіхи", – повідомила вона.

    • Контролюйте порції та кількість солодкого

    "Часто обмеження на улюблені продукти породжують ще більше бажання їх отримати. Тому рекомендації їсти десерт всього один раз на тиждень або ж в особливих випадках дуже часто не спрацьовують. Замість цього краще контролюйте розмір порції", – зазначила Супрун.

    • Одразу чітко визначайте порцію

    "Цей спосіб часто вартує великої кількості зусиль, адже здається важко дати спокій вже розпочатій пачці печива?? Відберіть невелику кількість, і перед тим як почати їсти, просто відкладіть якомога далі всі залишки", – наголосила вона.

    Як повідомляв 5.UA, Супрун розповіла, як покращити свій день.

    Попередній матеріал
    Керівник зовнішньої розвідки Естонії: Ми розкрили мережу агентів впливу Росії
    Наступний матеріал
    Україна увійшла в трійку найбільших експортерів курятини до Євросоюзу
    Loading...
    Супрун розповіла про помідори та назвала п’ять випадків, коли овочі доречні

    Супрун розповіла про помідори та назвала п’ять випадків, коли овочі доречні

    Супрун зруйнувала найпоширеніші міфи про високий тиск

    Супрун зруйнувала найпоширеніші міфи про високий тиск

    Найкращий захист – профілактика: Супрун дала поради, як не допустити появи каменів у нирках

    Найкращий захист – профілактика: Супрун дала поради, як не допустити появи каменів у нирках

    Як тимчасове знеболювальне: Супрун розповіла, чому можна їсти морозиво, коли болить горло

    Як тимчасове знеболювальне: Супрун розповіла, чому можна їсти морозиво, коли болить горло

    Топ-5 корисних ранкових звичок: Супрун розповіла, як покращити свій день

    Топ-5 корисних ранкових звичок: Супрун розповіла, як покращити свій день

    Супрун розповіла, у чому небезпека засмаги

    Супрун розповіла, у чому небезпека засмаги