pixabay.com

"Діабет на тарілці": поради від Супрун для тих, кому складно відмовитися від солодкого

    Здебільшого до нашого раціону потрапляє цукор у складі звичайних продуктів, які містять велику кількість вуглеводів

    В.о. міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун наголошує, що досить велика кількість цукру в раціоні може спрацювати як бомба сповільненої дії та зашкодити здоров’ю. Про це вона повідомила на сторінці у Facebook.

    "Комбінації цукру, білого борошна, масла та транс-жирів можна назвати своєрідним "діабетом на тарілці". Крім того, дослідження пов‘язують ці інгредієнти з високими ризиками появи серцево-судинних хвороб, ожиріння, карієсу, хвороб печінки та деяких видів раку", – зазначила вона.

    Здебільшого до нашого раціону потрапляє цукор у складі звичайних продуктів, які містять велику кількість вуглеводів. Проте цукор є і в натуральних продуктах у формі лактози та фруктози, а саме: фруктах, овочах, зернових та молочних продуктах. Для нашого організму вони важливі, тому що цукор здатен забезпечити стійку енергію в наших клітинах.

    "Більшу небезпеку для здоров‘я мають додані цукри, тобто ті, які штучно додають до продуктів, щоб зробити їх смачнішими. Наприклад, до солодких газованих напоїв, ароматизованих йогуртів та більшості десертів – тістечок, тортів та печива. ВООЗ рекомендує обмежити споживання вільного цукру до 10% від загальної кількості спожитих калорій. Для людей, які щодня витрачають у середньому 2000 ккал (а це більшість дорослих, які ведуть малоактивний спосіб життя) – до 50 г на добу (10 чайних ложок)", – зазначає Супрун.

    Якщо, все-таки дуже важко відмовитися від солодкого, ось кілька порад:

    •  Готуйте власні десерти

    "Солодощі з магазину зазвичай перенасичені шкідливими доданими цукрами та іншими домішками, тому за можливості готуйте десерт вдома. Таким чином ви зможете використати менше олії та цукру, або ж додати до десерту більш корисні додатки, як-от сухофрукти чи горіхи", – повідомила вона.

    • Контролюйте порції та кількість солодкого

    "Часто обмеження на улюблені продукти породжують ще більше бажання їх отримати. Тому рекомендації їсти десерт всього один раз на тиждень або ж в особливих випадках дуже часто не спрацьовують. Замість цього краще контролюйте розмір порції", – зазначила Супрун.

    • Одразу чітко визначайте порцію

    "Цей спосіб часто вартує великої кількості зусиль, адже здається важко дати спокій вже розпочатій пачці печива?? Відберіть невелику кількість, і перед тим як почати їсти, просто відкладіть якомога далі всі залишки", – наголосила вона.

    Як повідомляв 5.UA, Супрун розповіла, як покращити свій день.

    Попередній матеріал
    Керівник зовнішньої розвідки Естонії: Ми розкрили мережу агентів впливу Росії
    Наступний матеріал
    Україна увійшла в трійку найбільших експортерів курятини до Євросоюзу

    Супрун розповіла про помідори та назвала п’ять випадків, коли овочі доречні

    Супрун зруйнувала найпоширеніші міфи про високий тиск

    Найкращий захист – профілактика: Супрун дала поради, як не допустити появи каменів у нирках

    Як тимчасове знеболювальне: Супрун розповіла, чому можна їсти морозиво, коли болить горло

    Топ-5 корисних ранкових звичок: Супрун розповіла, як покращити свій день

    Супрун розповіла, у чому небезпека засмаги