В.о. Супрун вважає, що не слід відмовлятися від морозива, коли болить у горлі. Про це вона повідомила на сторінці у Facebook.
"Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі. Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу", – наголосила вона.
Супрун зазначає, що морозиво, а також заморожені фруктові соки слугують анестетики, який, в свою чергу, допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Проте, це не може бути постійним лікуванням.
"Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк у горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", – зазначає в.о. глави МОЗ.
Наголошується, що морозиво повинно бути тільки натуральним та з мінімальною кількістю добавок.
"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Після прополощіть горло звичайною водою. Уникати ж варто продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухі продукти, як чіпси, сухарики, будь-які приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі, звісно ж варто відмовитись від алкоголю та куріння", –резюмувала вона.
Як повідомляв 5.UA, Супрун розповіла, як покращити свій день.