Вибори
Вибори Depositphotos

Луценко: Суспільство потребуватиме відповіді не по-приколу на дуже болючі запитання – тому потрібні дебати

Читайте по-русски
Президент сказав, що він чує 30% українців, які віддали свій голос за Зеленського. Це буде враховано у стратегії Порошенка на другий тур

Про таке в ефірі "5 каналу" заявила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Звичайно, хотілося б мати менший розрив, але ми прекрасно розуміємо, що був шквал критики. Інститут масової інформації провів дослідження, як у ЗМІ відбувалася оця політична боротьба. Воно показало, що 70% усієї критики всіма кандидатами було спрямовано на Петра Порошенка… І навіть нищівна критика дала змогу електорату Порошненка віддати йому свої голоси, розуміючи, що він за 5 років зробив дуже багато", – сказала Луценко. 

Вона також розповіла про стратегію команди Порошенка перед другим туром виборів: "Я впевнена, що стратегія на 2-3 число буде вже повністю сформована, не просто так Порошенко сказав, що він чує ці 30%, які віддали свій голос за Зеленського…  І зараз на сьогодні наша основне завдання – змобілізувати той електорат, який готовий підтримувати курс Порошенка, пояснюючи, мобілізуючи громадян України, дійсно, ресурси є... Я думаю, що основний напрям нашої стратегії полягати в тому, аби пояснити подетальні кроки, що ми пропонуємо на наступні п'ять років. Бо в цій критиці, я думаю, що українське суспільство їх не розчуло, бо чуло тільки критику. А для того потрібні відкриті, щирі дебати".

Луценко також додала: "Я впевнена, що на сьогодні, коли залишилося два кандидати, люди тепер тверезо шукатимуть відповіді і чекати відповіді від цих двох кандидатів на найболючіші запитання. Людей цікавить, як буде завершена війна. Це ж не просто в один день Путін сів із Зеленським на риболові і сказав, що я вас залишаю у спокої. Ні. Що буде з окупованими територіями? Чи буде сатисфакція, чи буде компроміс, чи не буде компромісу, що буде із санкціями, якщо один із кандидатів, наприклад, готовий "благати", а це завжди компроміс. Уже Росія сьогодні сказала, що "ми пояснимо хлопцю", я маю на увазі Володимиру Зеленському, талановитому актору, який переконав Україну, що він може грати роль президента. Як будуть створюватися робочі місця, чи поверне Коломойський 101 мільярд доларів, які були виведені із "Приватбанку" і українській владі потрібно було з бюджета ціною недоплати всім іншим верствам населення – пенсії, зарплати, допомоги – затягувати ці кошти у "Приватбанк" для того, щоб не обвалилася фінансова система. Суспільство потребуватиме відповіді не по-приколу на дуже серйозні і болючі запитання. Війна, смерті, куди ми йдемо, як шукати ці робочі місця, як будуть наші кандидати у президенти говорити з нашими європейськими партнерами і переконувати їх ці санкції підтримувати. Тому потрібні дебати".  

Луценко також зазначила: в Порошенка є відповіді на всі ці запитання, і тепер хотілося б почути відповіді Зеленського.

Попередній матеріал
"Гатять із мінометів, АГСів і великокаліберних кулеметів": армійці ЗСУ про провокації окупантів
Наступний матеріал
"ЗА ЧАЙ.СОМ": директор і співвласник веб-студії Vintage Web Production Євген Кудрявченко на "5 каналі"
Loading...