Борщ із сушеними карасями, солодощі та капапки. Українські пластуни в центрі Києва пригощають всіх охочих улюбленими стравами Тараса Шевченка. Саме так сьогодні вирішили вшанувати пам'ять Великого Кобзаря. Протягом тижня готували різноманітні наїдки. Зізнаються, робота була непростою. Про те, як пластуни презентували улюблену їжу Шевченка, розповів кореспондент "5 каналу" Мирослав Солонар.
206 річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначають українські пластуни в однойменному парку столиці.
Цьогоріч до свята підійшли креативно: вирішили дослідити гастрономічні вподобання Великого Кобзаря. Щоби вшанувати пам'ять українського поета, протягом тижня готували різноманітні наїдки. У центрі Києва презентували улюблені страви Тараса Шевченка.
На благодійній акції усі охочі мали можливість спробувати борщ з сушеними карасями, солодощі та канапки.
"Ми вирішили креативно підійти до творчості Шевченка і дослідити таку тему як їжа. Команди отримали за тиждень до свята завдання – дослідити, що любив їсти Шевченко. За це отримують бали і в кінці будуть призи", – розказала Тетяна Беренда, організатор акції.
Нагадаємо, у Вінниці Нацгвардійці влаштували флешмоб до Дня народження митця. Читали вірші Шевченка під акомпанемент військового оркестру різними мовами.