Дієтологи розкрили назву корисного продукту, який має протизапальні властивості. Користь цього продукту може вас здивувати. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Еatingwell.
З’ясувалося, що найкращим протизапальним продуктом є жирна риба, а саме лосось, тунець, скумбрія, сардини та анчоуси. Протизапальний ефект жирної риби криється у її вмісті – омега-3. Омега може допомогти зменшити хронічні запалення, знизити ризик виникнення хронічних запалень. Йдеться про хвороби серця, діабет 2 типу, а також хворобу Альцгеймера.
"Включення більшої кількості жирної риби у ваш раціон може підтримати загальний стан здоров’я і знизити ризик цих станів, пов’язаних із запаленням", – зазначила дієтологиня Лорен Манакер.
Яка користь від жирної риби

Риба містить багато корисних жирних довголанцюгових кислот, як омега-3, ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) і докозагексаєнова кислота(ДГК). Усі ці кислоти мають протизапальну дію для організму людини.
"Ці незамінні жирні кислоти відіграють важливу роль у зниженні запалення в організмі. Вони працюють, зменшуючи вироблення запальних молекул і сполук, що може допомогти впоратися з хронічним запаленням, пов’язаним із такими станами, як хвороби серця", – пояснила дієтологиня.

За даними одного дослідження вчені з’ясували, що регулярне вживання кількох порцій риби на тиждень має гарний вплив на здоров’я людини. Якщо додати в раціон таку кількість риби, це знизить ризик серцево-судинних захворювань і наслідків серцево-судинних захворювань на 8 % і 10 %. Крім цього результати експерименту доводять, що вживання жирної риби також знижує ризик розвитку серцевих захворювань до 30 %.
"Вживання більшої кількості жирної риби допомогти захистити наші органи від зовнішніх і внутрішніх загроз, таких як забруднювальні речовини", – стверджує дієтологиня Трейсі Локвуд Бекерман.

Ше жирні кислоти, що містяться у рибі корисні для гарного стану вашої шкіри, роботи мозку та серця. Тож варто вживати якомога більше омега-3, адже організм не може самостійно його виробляти. До вживання рекомендують саме жирну рибу – двічі рази на день до 85 грамів.
Жирна риба – це безцінний продукт, адже крім протизапальних властивостей вона є чудовим джерелом білка. Білок є не просто корисним, але й необхідним для здоров’я. Також риба містить важливі та поживні мікроелементи.
"Жирна риба є джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітамін D, поживна речовина, необхідна для здоров’я кісток та підтримки імунітету, і селен, антиоксидант, який захищає клітини від пошкодження", – каже дієтологиня Лорен Манакер.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 7 продуктів, які допомагають уникнути дефіциту вітаміну D.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.