Протизапальний продукт, який радять дієтоги – що варто включити до свого раціону

Цей продукт містить безліч корисних елементів

Дієтологи розкрили назву корисного продукту, який має протизапальні властивості. Користь цього продукту може вас здивувати. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Еatingwell.

З’ясувалося, що найкращим протизапальним продуктом є жирна риба, а саме лосось, тунець, скумбрія, сардини та анчоуси. Протизапальний ефект жирної риби криється у її вмісті – омега-3. Омега може допомогти зменшити хронічні запалення, знизити ризик виникнення хронічних запалень. Йдеться про хвороби серця, діабет 2 типу, а також хворобу Альцгеймера.

"Включення більшої кількості жирної риби у ваш раціон може підтримати загальний стан здоров’я і знизити ризик цих станів, пов’язаних із запаленням", – зазначила дієтологиня Лорен Манакер.

Яка користь від жирної риби

Лосось
Лосось
Фото: gastronom.ru

Риба містить багато корисних жирних довголанцюгових кислот, як омега-3, ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) і докозагексаєнова кислота(ДГК). Усі ці кислоти мають протизапальну дію для організму людини.

"Ці незамінні жирні кислоти відіграють важливу роль у зниженні запалення в організмі. Вони працюють, зменшуючи вироблення запальних молекул і сполук, що може допомогти впоратися з хронічним запаленням, пов’язаним із такими станами, як хвороби серця", – пояснила дієтологиня.

Їжа
Їжа
Фото: goodfon.ru

За даними одного дослідження вчені з’ясували, що регулярне вживання кількох порцій риби на тиждень має гарний вплив на здоров’я людини. Якщо додати в раціон таку кількість риби, це знизить ризик серцево-судинних захворювань і наслідків серцево-судинних захворювань на 8 % і 10 %. Крім цього результати експерименту доводять, що вживання жирної риби також знижує ризик розвитку серцевих захворювань до 30 %.

"Вживання більшої кількості жирної риби допомогти захистити наші органи від зовнішніх і внутрішніх загроз, таких як забруднювальні речовини", – стверджує дієтологиня Трейсі Локвуд Бекерман.

Риба
Риба
Фото: Shutterstock

Ше жирні кислоти, що містяться у рибі корисні для гарного стану вашої шкіри, роботи мозку та серця. Тож варто вживати якомога більше омега-3, адже організм не може самостійно його виробляти. До вживання рекомендують саме жирну рибу – двічі рази на день до 85 грамів.

Жирна риба – це безцінний продукт, адже крім протизапальних властивостей вона є чудовим джерелом білка. Білок є не просто корисним, але й необхідним для здоров’я. Також риба містить важливі та поживні мікроелементи.

"Жирна риба є джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітамін D, поживна речовина, необхідна для здоров’я кісток та підтримки імунітету, і селен, антиоксидант, який захищає клітини від пошкодження", – каже дієтологиня Лорен Манакер.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 7 продуктів, які допомагають уникнути дефіциту вітаміну D.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше