"Це проблема, про яку багато хто не замислюється"
Сертифікований алерголог та імунолог Таня Елліотт попередила про потенційні небезпеки, які можуть ховатися у популярному продукті – курці-гриль. У своєму Instagram лікарка пояснила, чому споживання цього продукту може мати негативні наслідки для здоров’я, повідомляє "Дивогляд".
У чому проблема?
Головна загроза, за словами Елліотт, не в самій курці, а в тому, як вона зберігається та продається. Лікарка зазначає, що гаряча курка знаходиться в пластиковому пакуванні під тепловими лампами, що створює ризик виділення небезпечних хімічних речовин.
"Коли пластик нагрівається, він може виділяти хімічні сполуки, які проникають у їжу. Це проблема, про яку багато хто не замислюється", – пояснила Елліотт.
Дослідження підтверджують ризики
Наукові дослідження підтверджують побоювання експертки. Наприклад, у журналі Екотоксикологія та екологічна безпека були опубліковані результати експериментів, які показали, що контакти гарячої їжі з пластиковою упаковкою можуть призводити до розвитку серцево-судинних захворювань.
Експерименти на тваринах також виявили, що навіть короткочасна взаємодія гарячої їжі з пластиком здатна негативно впливати на тканини серця та мікрофлору кишківника. Хоча потрібні додаткові дослідження, фахівці радять мінімізувати контакти гарячої їжі з пластиком.
Безпечна альтернатива
Щоб уникнути потенційних ризиків, Таня Елліотт рекомендує готувати курку самостійно. Вона радить купувати сире м’ясо, запікати його вдома з оливковою олією, лимоном, сіллю та перцем. Це не тільки безпечніше, а й дозволяє контролювати якість інгредієнтів, що використовуються під час приготування.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як найбільший малюнок у світі створив звичайний лікар.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.