Отрута в банці: ТОП-3 найнебезпечніших консерв, які не можна купувати українцям

Ринок консервованих продуктів пропонує величезний вибір, але далеко не всі товари є якісними та безпечними.

Багато українців спокійно купують консерви. Проте вони можуть завдати шкоди здоров'ю через низьку якість сировини, неправильне зберігання або надлишок штучних добавок. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на "РБК-Україна".

Чому деякі консерви можуть бути небезпечними

Консервовані продукти можуть втрачати смакові якості та безпеку через:

  • порушення умов зберігання, що може призвести до розвитку токсичних речовин;
  • перевищення вмісту солі та консервантів, що негативно впливає на організм;
  • низьку якість сировини, дешеві продукти можуть містити залишки шкідливих речовин;
  • недотримання технології термічної обробки, що загрожує розмноженням бактерій та появою токсинів.

Такі продукти можуть бути не лише несмачними, але й потенційно небезпечними для здоров’я.

Які консерви краще не купувати

  1. М’ясні консерви

Ризики:

  • Використання низькоякісного м’яса або відходів м’ясного виробництва.
  • Надлишок консервантів та штучних підсилювачів смаку.
  • Високий вміст насичених жирів, що сприяє підвищенню рівня холестерину.

Як вибирати:

  • Читайте склад: у якісних м’ясних консервах має бути мінімум додаткових інгредієнтів.
  • Уникайте продуктів із незрозумілими складовими та надлишком солі.
  1. Рибні консерви в олії
консерви тунець
консерви тунець
Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві / Facebook

Ризики:

  • Олія низької якості, яка втрачає корисні властивості.
  • Риба сумнівної свіжості або непридатна для споживання.
  • Контакт із металевою банкою може спричинити накопичення токсинів, особливо при пошкодженні тари.

Як вибирати:

  • Віддавайте перевагу рибі у власному соку або натуральному маринаді.
  • Уникайте консерв із деформованими чи здутою банками.
  1. Консервовані овочі та томати

Ризики:

  • Високий вміст цукру, солі та штучних добавок.
  • Використання барвників та консервантів, які знижують користь продукту.

Як вибирати:

  • Обирайте консерви без барвників і підсилювачів смаку.
  • Перевіряйте склад: чим коротший список інгредієнтів, тим краще.

Як правильно обирати якісні консерви

  • Перевіряйте склад і термін придатності. Чим простіший склад, тим безпечніший продукт.
  • Вибирайте перевірених виробників, звертайте увагу на відгуки та репутацію бренду.
  • Шукайте сертифікати якості, продукти мають відповідати міжнародним стандартам.
  • Обирайте консервацію без штучних добавок, уникайте консервантів, барвників і підсилювачів смаку.

Висновок: уважний вибір консервованих продуктів допоможе уникнути небезпечних харчових отруєнь та негативного впливу на здоров’я. Купуйте якісні продукти, а не ті, що здаються вигідними за ціною.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 5 продуктів, які може зіпсувати мікрохвильовка.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше