Сім'я за столом

Секрети довголіття з Японії: щоранку дієтолог готує унікальний сніданок

Shutterstock

Вона впевнена, що це ідеальний початок дня

Мічіко Томіока, сертифікований дієтолог і експерт із довголіття, переїхала зі свого рідного міста Нара, що в Японії, до США у 1990-х роках. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Make It.

Як емігрантці, їй було нелегко знайти звичні інгредієнти для страв, якими вона насолоджувалася вдома. Зокрема, Мічіко завжди любила традиційний японський сніданок, який включає коричневий рис, квасолю, ферментовану сою "натто", овочі, мариновані в рисових висівках "нукадзуке", морські водорості та смажений кунжут.

Своє ранкове меню Мічіко доповнює місо-супом і зеленим чаєм ходжіча. Вона впевнена, що це ідеальний початок дня, який сприяє здоров’ю та довголіттю.

"Цей сніданок є цілющим і відновлювальним. Я рекомендую його не лише собі, але й своїм клієнтам", – каже Томіока.

За словами експертки, традиційний японський сніданок багатий на поживні речовини. Коричневий рис, квасоля та морські водорості забезпечують організм клітковиною, необхідною для здорового травлення. "Натто" та "нукадзуке" містять пробіотики, які підтримують мікрофлору кишківника та покращують засвоєння їжі.

"Норі та зелений чай – це справжнє джерело поліфенолів, що мають антиоксидантні властивості. Вони допомагають боротися з хворобами, зменшувати запалення та регулювати рівень цукру в крові", – пояснює Мічіко.

Дієтолог також відзначає, що бобові є чудовим джерелом білка та незамінних амінокислот. Вони забезпечують організм важливими елементами, які зазвичай містяться в м’ясі, молочних продуктах або птиці, що робить сніданок збалансованим навіть для вегетаріанців.

Раніше "Дивогляд" розповідав про один продукт із раціону довгожителів, який може стати ключем до 100-річного ювілею.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ