Сім'я за столом

Відмовтесь раз і назавжди: яку страву в жодному разі не можна їсти на сніданок

Shutterstock

Названо корисну альтернативу

Сніданок – це чи найголовніший прийом їжі, від якого залежить наш настрій і продуктивність впродовж дня. Тож, до вибору страв на сніданок слід підходити ретельно і оминати натомість деякі популярні, такі як гранола. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на Parade.

"Хоча гранола може здатися корисним варіантом сніданку, її високий вміст цукру, калорійність і шкідливі жири роблять її їжею, яку слід вживати в помірних кількостях або уникати", – каже лікар Вейгл.

Експерт пояснила, що гранола, яка подається під виглядом корисного сніданку без цукру, таки має його у своєму складі. Йдеться про кленовий сироп, сухофрукти і мед. Це, своєю чергою, вкрай негативно впливає на здоров'я.

Зважаючи на результати одного з недавніх досліджень, надмірне довгострокове споживання цукру може негативно вплинути на когнітивні функції. Ще одним з наслідків споживання великої кількості цукру є підвищений ризик інсульту. 

Тож, за словами доктора Вейгл, гранолу краще замінити на:

  • цільнозернову вівсянку;
  • грецький йогурт із ягодами;
  • яйця;
  • цільнозерновий тост з авокадо;
  • смузі.

Раніше "Дивогляд" повідомляв про продукт, який зменшує ризик деменції.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ