Свою увагу слід звернути на щільність та ступінь зацукріння продукту
Мед – це не тільки смачний, але й корисний продукт, який часто використовується в народній медицині. Однак на ринку нерідко можна натрапити на підробку, яка не має справжніх цілющих властивостей. Щоб не стати жертвою обману, важливо вміти відрізнити натуральний мед від фальсифікату. Цікавими лайфхаками поділився біохімік Гліб Репіч в ефірі програми "Твій день з 1+1", передає "Дивогляд".
Про склад меду
За словами Репіча, мед в основному складається з цукру. Це 20% води та 80% різних цукрів: сахароза, глюкоза та фруктоза. Експерт наголошує, що абсолютно нормально, оскільки цукор міститься у нектарі, який якраз їдять бджоли. У зв'язку з цим вважати даний продукт дієтичним чи навіть низькокалорійним не можна.
"Бджоли не просто так його їдять. Вони споживають нектар з цукром, переробляють його на мед, і в меді буде фруктоза, глюкоза, трохи залишків сахарози", – сказав Репіч.
Як відрізнити якісний мед від підробки?
У першу чергу, за словами біохіміка, слід звернути увагу на його щільність та ступінь зацукріння. Хоча щодо другої ознаки Репіч каже, що влітку рідкий мед є нормою, але от восени він повинен бути більш зацукрованим. Наголошує, що це гарний знак, який свідчить про малу кількість води у продукті.
Підсумовуючи Гліб також розповів, що якісний мед повинен ніби стелитися при переливанні.
"Він розбавлений, якщо він не стелеться, це дуже погано. Такий мед або він розбавлений, або він зібраний рано,або чомусь він дуже вологий і він навіть може зіпсуватися при зберіганні", – сказав Репіч.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 5 ознак, що ви їсте забагато цукру.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.