кукурудза

Користі більше, ніж в інших овочах: 3 причини їсти солодку кукурудзу

pixabay.com

Літо – чудова пора, щоб насолодитися нею

Кукурудза – один з найпопулярніших овочів. Попри те, що заморожена та консервована доступна цілий рік і зазвичай люди віддають їй перевагу, проте влітку саме час згадати про переваги свіжої кукурудзи. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на The Washington Post.

За словами експертів, солодка кукурудза – це крохмалистий овоч, а на один качан припадає близько 90 калорій і 20 грамів вуглеводів. Це більше, аніж у броколі, цвітній капусті або моркві. Але незважаючи на це, користі й поживних речовин ви отримуєте більше, аніж із вказаних раніше продуктів. 

По-друге, даний овоч – це відмінне джерело лютеїну і зеаксантину. Ці речовини не лише надають зерняткам жовтий колір, але й надзвичайно важливі для здоров'я очей. Вони, зокрема, захищають сітківку ока від різних подразнень, а також допомагають знизити ризик дегенерації жовтої плями – захворювання, яке призводить до втрати центрального зору.

По-третє, кукурудза – цінне джерело рослинного білка та клітковини. Крім того, до складу овоча входять такі корисні речовини, як магній, калій, вітаміни групи В, А і С.

Раніше "Дивогляд" повідомляв про ТОП-3 рецепти домашньої консервації з яблук на зиму.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ